Третият конгрес на АБВ избра Румен Петков Румен Йорданов Петков

...
Третият конгрес на АБВ избра Румен Петков Румен Йорданов Петков
Коментари Харесай

Румен Петков оглави АБВ

Третият конгрес на АБВ избра Румен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 година в Плевен. Учи в... към профила за ръководител на партията.

От общия брой на гласувалите 591 делегати, 579 са подкрепили кандидатурата на Петков "против " са били трима, а 9 са се въздържали.

На форума бе одобрен и състав на Националния съвет на партията, оповестява "Фокус ".

Припомняме, че от януари 2017 година Румен Петков е член на Изпълнителното бюро на АБВ. Преди това беше зам.-председател на партията.

По-рано през днешния ден стана ясно, че досегашният ръководител Константин Проданов се отдръпва от поста, само че остава да работи за партията като специалист. Пред Третия конгрес на АБВ Проданов съобщи, че партията би трябвало да работи за основаване на нов политически съюз сред левите сили.

Можем да кажем, че рецептата за българия е един необятен ляв, напредничав, патриотичен фронт. Ние, като организация която от самото си основаване е за разговора, гради мостове, а не ги разрушава си слагаме като първостепенна задача реализирането на един подобен мощен лявоцентристки политически съюз, съобщи Константин Проданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР