Цената на парното вСливенсе очаква да намалее с 10-11 %

...
Цената на парното вСливенсе очаква да намалее с 10-11 %
Коментари Харесай

По-ниски цени на парното и промоции подготвят от ТЕЦ Сливен

Цената на парното вСливенсе чака да намалее с 10-11 % през новия отоплителен сезон. Това значи, че от 104,19 лева./МВтч, тя ще се намали до 93,34 лева./МВтч. По-ниска ще бъде и цената за пространствен метър топла вода и от 12,70 лева ще стане към 10 лв., заяви инж. Павлин Костов – изпълнителен шеф на „ Топлофикация Сливен- инж. Ангел Ангелов “ ЕАД. По думите му, тези цени са препоръчани от сливенското топлофикационно сдружение, само че окончателното решение ще бъде взето от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Очаква се то да бъде обявено на 1 юли.

За новия отоплителен сезон, с изключение на по-ниски цени от „ Топлофикация – Сливен- инж. Ангел Ангелов “ приготвят и промоция за своите клиенти, която е обвързвана с монтирането на водомери с отдалечено отчитане. „ Това значи, че инкасатор няма да влиза в жилищата на клиентите ни, а данните ще се смъкват в действително време, бързо и постоянно на избрана дата в края на месеца. Потребителите ще могат да употребяват услугата с закрепени цени. Така, в случай че през летния интервал бъдат инсталирани устройства с отдалечено отчитане, за клиентите с ползване сред 2 и 4 кубични метра, цената ще бъде закрепена от 10 лева на пространствен метър. Ако потреблението е над 4 кубика, цената ще намалее на 9 лева за пространствен метър. В отоплителния сезон, това са месеците от ноември до март, потреблението над 3 до 5 кубика ще бъде 10 лева, а над 5 кубика – 9 лева “, разясни още инж. Костов.

Друга отстъпка, която сливенската топлофикация планува да направи за клиентите си, е ориентирана към клиенти, които не са употребили топла вода повече от година. За тях ще бъде направено в допълнение понижение с още 1 лева на пространствен метър.

Промоцията ще започва незабавно след приключването на годишния планов ремонт на 1 юли, когато ще бъде възобновено подаването на топла вода къмСливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР