Третият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна ще

...
Третият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна ще
Коментари Харесай

Следващата седмица започва поредният ремонт на Аспаруховия мост

Третият стадий от ремонта на Аспаруховия мост във Варна ще стартира на 23 октомври и ще бъде приключен напълно през 2018 година Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от пресцентъра на ведомството.

Ремонтните действия стартират в понеделник в посока от Варна към Бургас. Ще бъдат ремонтирани фуги, както и оборудване при започване на моста. По думите на Нанков при подобаващи метеорологични условия реновирането на Аспаруховия мост да бъде готово доникъде на май идната година. Според него най-важно е да се съобрази времето за поправки по този начин, че такива да не се правят през пиковите летни месеци.

Министърът загатна, че може да се мисли и за градежа на нов мост, защото този бил извънредно непълен до поеме целия трафик. Тази концепция обаче ще се разисква едвам след края на ремонта на Аспаруховия мост.

В средата на юни завърши вторият стадий от реконструкцията на оборудването. Ремонтът провокира образуването на съществени тапи поради неприятно обмисляне на дейностите.

Николай Нанков сподели още, че през идната година ще бъдат ремонтирани още 6.8 км от автомагистрала " Черно море " от страната на Варна в посока Бургас, както и обходният път на града към пътното оборудване при Игнатиево, което да изведе директния трафик отвън обитаемото място.

Той добави, че с изключение на да се рехабилитира пътят за Златни пясъци до разклона за Аладжа манастир, се обмисля концепцията двулентовият път след Т-образното кръстовище да се разшири с още една лента. Трасето обаче попада в предпазена околност и е належащо провеждането на специфични процедури.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР