Третият детски спортен празник на „Спринт” и Viasport.bg се очаква

...
Третият детски спортен празник на „Спринт” и Viasport.bg се очаква
Коментари Харесай

Детски спортен празник на 1 юни в Борисовата градина

Третият детски състезателен празник на „ Спринт” и Viasport.bg се чака да събере над 200 деца и общо над 1000 столичани по алеите на Борисовата градина в София на 1 юни 2019 година

Под мотото „ Парк на децата, свободата да спортуват “ единственото спортно списание в България и единственият уебсайт за детско-юношески спорт, взаимно с фондация „ София – Европейска столица на спорта “ канят децата и родителите им на феста.

Основната част от надпреварите и демонстрациите ще са към детската площадка „ Слончето “ и към Езерото с лилиите, както и на паркинга пред стадион „ Българска войска “ сред 10:00 и 14:00 ч. в събота. Трите съществени спорта, в които ще има надпревари, са баскетбол, волейбол, лека атлетика и спортно насочване.

Демонстративните дисциплини, които ще бъдат показани пред присъстващите деца и родители, са насочване, фехтовка, кикбокс, спортна гимнастика и новият спорт Fit Kid.

Гвоздеят на празника ще е баскетболният конкурс „ Точен мерник “ за премиите на LC Waikiki. Участниците в конкуренцията за далечна пукотевица в коша ще получат фланелки, ще има призове за първите трима – ваучери от LC Waikiki.
 За всички спортуващи деца са обезпечени плодови млека от Danone, кроасани от Chipita, сокове от Pepsi, кафе и мляко с какао от Nestlé, вода „ Бачково “, бонбони „ Алпи “ и дарове от фондация „ София – Европейска столица на спорта “. Очаквайте и доста приятни изненади от
уредниците.

Паралелно с демонстративните спортове гостите на празника и техните деца ще могат да получат информация и профилирани съвещания по отношение на показаните дисциплини от треньори и експерти.

Освен всеобщото спортуване и запознаването с нови спортни дисциплини, празникът има за цел да построи спортна просвета у децата и отговорност у тях към парковата среда като място за отдих и забавление.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР