Трета поредна година бюджетът за отбраната и въоръжените сили нараства.

...
Трета поредна година бюджетът за отбраната и въоръжените сили нараства.
Коментари Харесай

Каракачанов доволен от растящия бюджет за отбрана

" Трета поредна година бюджетът за защитата и въоръжените сили нараства. Последните 30 години защитата беше нещо подценявано. Години наред се правеха единствено съкращения и се разпродаваше техника. Трета поредна година усилваме възнагражденията на военнослужещите с 10% ", изрази удовлетворение министърът на защитата Красимир Каракачанов в изявление за Българска национална телевизия.

По думите му премахването на наложителната казарма само е довело  до понижаване на българската войска. " Който не храни своята армия, храни непозната армия. Второ десетилетие към нас обстановката не се успокоява, а става все по-сложна. Преди три години, когато станах министър, заплатата на военнослужещ беше 806 лв. ", добави той.

От неговите думи стана ясно също, че ще се ремонтират пространствата на военните, както и техниката. " Заложили сме в програмата доброволна военна работа за девойки и момчета. Следващият стадий е прекосяване към връщане на наборната военна работа ", разяснява Каракачанов.

" Не знам дали е имало неточност в превода, само че съгласно мен има неточност в мисленето на доста европейски политици. Не можеш да разглеждаш Източна Европа като второкласен. Не можеш да кажеш, че не ни искаш нас или украинците, румънците. Да беше се разходил в някой от кварталите на Париж и да види тези имигранти са основали цели гета - там няма държавност, няма полиция ", сподели министърът на защитата във връзка коментара на френския президент Еманюел Макрон за българите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР