Треска тресе 48-о Народно събрание на старта на първия му

...
Треска тресе 48-о Народно събрание на старта на първия му
Коментари Харесай

Треска за избор на председател в парламента – мъчат три варианта

Треска тресе 48-о Народно заседание на старта на първия му работен ден за избора на негов ръководител, с цел да може да проработи.

Причината е, че невиждано са поста са номинирани четирима души – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев от Политическа партия, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия и Петър Петров от „ Възраждане “. Острият разнобой сред политическите сили н Народното събрание към този момент сякаш слага под въпрос опцията за този избор.
-->
Вариантите последователно ще се избистрят, откакто ГЕРБ-СДС внесе разпоредбите, по които би трябвало да се избере първия сред равни, а депутатите ги обсъдят и гласоподават.

Първият е опцията да се съблюдава правилото на падащия кворум. Това значи, че определеният може да бъде посочен с по-малко от 121 гласа.

Вторият планува тъй наречените “спиране на часовника “, практикувано в доста случаи в Народното събрание през първите години след измененията. Това значи, че съвещанието на депутатите може да продължи несигурно време, до момента в който стигнат до решение.

Третият вид съгласно някои адвокати измежду депутатите като Христо Иванов да вземем за пример е да се организира балотаж сред събралите най-вече гласове и оня, който получи повече, да оглави Народното събрание.

Има и четвърти вид съгласно други депутати – в случай че обстановката влезе в задънена улица и не вещае избор на ръководител на Народното събрание, да бъде оповестено, че първото съвещание ще продължи през утрешния ден.

След програмните речи на шефовете на парламентарните групи и почивката, в която президентът, вицепрезидентът, представителите на дипломатическия корпус и другите посетители на тържественото съвещание на 48-я парламент и клетвата на депутатите ще изоставен постройката на съединението, ще стане ясно и в каква процедура по желание на негов ръководител ще влязат депутатите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР