Треньорският щаб на националния отбор на Египет възнамерява да включи

...
Треньорският щаб на националния отбор на Египет възнамерява да включи
Коментари Харесай

Ливърпул може да остане без Салах за старта на следващия сезон

Треньорският щаб на националния тим на Египет има намерение да включи нападателя на британския футболен клуб Ливърпул Мохамед Салах в разширения състав за Олимпийските игри в Токио. Това съобщи старши треньорът на отбора Шаки Гариб пред " Аhram Online ". Египетският народен тим завоюва квота за олимпиадата, като завоюва Купата на нациите за младежи през ноември предходната година.

" Салах сега е един от най-хубавите футболисти в света и е обикновено да го включим в олимпийския тим ", сподели Гариб.

Той добави, че договарянията с Ливърпул за опцията за присъединяване на Салах на Олимпийските игри ще стартират след паузата за мачовете на националните тимове през март.

Според разпоредбите играчи до 23-годишна възраст могат да вземат участие в олимпийския футболен шампионат, само че треньорите могат да включват най-много трима по-възрастни футболисти.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, само че поради пандемията от ковид най-голямото спортно събитие беше отсрочено с една година и в този момент ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-ва. Новият сезон в Премиър лийг би трябвало по проект да започва на 7 август, което значи, че в случай че проектите на щаба на Египет се осъществят, Салах, който ще има потребност и от някаква отмора, няма да бъде разполагаем на Юрген Клоп за първите мачове от сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР