Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде голямо интервю пред сръбското

...
Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде голямо интервю пред сръбското
Коментари Харесай

Саша Илич: Научих много уроци в ЦСКА, всичко спира, когато се появи Стоичков

Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде огромно изявление пред сръбското издание " Журнал ". Той приказва за това какъв брой е значимо армейците да влязат от първа позиция в последния стадий от сезона, за отпадането от Лигата на конференциите, Христо Стоичков, борбата за купата и визира още няколко тематики.

" До края на първата част от сезона имаме пет мача, а по-късно ще играем още пет дуела в плейофите. В 28-ия кръг ни гостува Лудогорец и от този мач доста ще зависи плейофът. За нас е значимо да останем преди всичко, следователно ще приемем Лудогорец и в плейофите. Ние сами може да увеличим възможностите си да спечелим купата - ще ги използваме, в случай че сме тим от шампионски диаметър ", споделя Илич пред сръбското издание " Журнал ", представен от сътрудниците от " dsport ".
 Кюстендилеца надъха почитателите на ЦСКА преди мача с Левски
Кюстендилеца надъха почитателите на ЦСКА преди мача с Левски

" Даже и на край света... "

" Честно казано, акомодацията ми в България не беше толкоз сложна. Ние сме сходни хора, разбираме се добре, обичаме футбола по един и същи метод... Българското състезание е сходно на нашето, качеството постепенно се покачва с напредването на няколко клуба, които са зад преобладаващия Лудогорец. Идването в ЦСКА значи доста за мен. Това е ужасно прекарване, а аз съм едвам при започване на треньорската си кариера. Както се споделя, битката в никакъв случай не свършва. Никога нищо не е несъмнено в този бизнес. Понякога проектът работи, от време на време - не. Преминавам през всичко това бързо. Не знам по какъв начин ще приключи този сезон, само че знам, че научих доста уроци за тези 10 месеца в ЦСКА ", твърди сърбинът.

" През лятото на предходната година ми беше препоръчано да приказвам със притежателите на ЦСКА. Не говорихме дълго. Когато взех решение да работя като треньор знаех, че няма да мога да предпочитам работата си. Не е нужно да одобрявам всяко едно предложение, само че би трябвало да работя. ЦСКА изглеждаше добра опция. Изглежда съм направил добра преценка ", счита той.
 Вечното дерби още веднъж е тук! Левски застава на пътя на ЦСКА към купата
Вечното дерби още веднъж е тук! Левски застава на пътя на ЦСКА към купата

Срещата на стадион " Васил Левски " стартира в 17:30 часа

" Не бих се върнал към 11 април 2022 година, когато напуснах Чукарички. Много се знае за това. Във всеки случай беше и скъп опит ", сбит е Сале за първото си работно място като треньор.

" Рецепта за триумфа е непоклатимост във формата. Може да нямаме най-хубавия тим и не изиграхме най-хубавите мачове, само че имахме минимум съмнения. През октомври загубихме като посетител от Лудогорец, от този момент имаме 12 победи и 2 равенства в 14 мача. Не сме най-убедителният тим, само че печелим точки ", аргументира триумфа на ЦСКА дотук Саша Илич.

" Бяхме покрай класиране за груповата фаза на Лигата на конференциите, само че паднахме в последните 10 минути на реванша против Базел. Отпаднахме с гол в добавеното време. Съжалявам, че не успяхме. Бихме били по-добър тим, в случай че можехме да играем повече европейски мачове ", споделя младият експерт.

" Не знам какво стана с нас в мача против Черно море за Купата. Много съм отчаян от представянето ни. Обичам да играя за всяко съревнование. Всяко носи разнообразни страсти. Мисля, че пропуснахме добър късмет да спечелим Купата ", сподели още Илич.
 Сектор
Сектор " Г " oрганизира шествие преди дербито с Левски

Ето какво написаха от Трибуна Сектор Г в обществените мрежи:

" Имаше разногласия кой е същинският ЦСКА. Все едно, не дай си Боже, Партизан да се раздели на два клуба поради някаква административна препирня. Ще бъде доста забавно, в случай че спечелим купата, а ЦСКА 1948 завоюва Купата. Проблемът е решен, " моят " ЦСКА завоюва и към този момент знаем кой е същинският, тъй че разногласията изчезнаха. Феновете останаха при нас, другият ЦСКА е с доста по-малка аудитория, тъй че когато играем, няма напрежение ", споделя старши треньорът на ЦСКА за медията от родината му.

" Подписах контракт с ЦСКА за два сезона. Уговорката е да се опитаме да издигнем клуба на по-високо равнище. Към края сме на първия сезон. Ще забележим по какъв начин ще са нещата в края на акцията. И тогава... Кой знае? В този бизнес в никакъв случай не знаеш какво ще донесе утрешният ден ", декларира метафизичен
 Снимка 607555
Източник:

" Всичко стопира, когато се появи Христо Стоичков. Той е най-голямото име в българския футбол. Живее в Маями, тъй че рядко е в София. Срещнахме се два пъти. Говорихме за футбол дълго време. Историите с него са фантастични. Той пристигна на една подготовка и беседва дълго с целия тим. Не се меси в работата на клуба, само че следи всичко и знае всичко ", прибавя сръбският експерт.

" Спомням си, че в миналото във всеки български клуб имаше най-малко един наш състезател. Сега ни няма. Лазар Туфегджич е с нас в ЦСКА, Велко Йеленкович е в Славия, Милош Петрович е в Локомотив (Пловдив), а Заря Ламбулич е в Берое и толкоз. Намирам го за необичайно. Мисля, че има място за нашите играчи в българското състезание. От друга страна, България е в Европейския съюз и си мислех, че ще има повече играчи от Румъния, Словакия... Има, само че множеството са южноамериканци и африканци. Идват елементарно и играят добре, тъй че по-късно още веднъж са привличани техни сънародници ", изяснява Илич.
 Фенове на Партизан са към този момент у нас, с цел да поддържат ЦСКА против Левски
Фенове на Партизан са към този момент у нас, с цел да поддържат ЦСКА против Левски

Както е известно, почитателите на " алените " са побратимени с тези на Партизан, ПАОК и Легия (Варшава)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР