Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович се надява той да вземе

...
Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович се надява той да вземе
Коментари Харесай

Акрапович: Не се притеснявам от Лудогорец

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович се надява той да вземе борбата с сътрудника Валдас Дамбраускас и Лудогорец в съботното дерби. Той разгласи експертът на брифинг преди дуела. Акрапович добави, че се надява да стане прекрасен мач, а не да се приказва за съдийството.

" Толкова надалеч са мачовете от плейофите. Изобщо не мисля за това. Мисля за мача в събота. Цялата централизация отива натам. С две победи можеш да станеш първи. Няма значение да вършим сметки. Трябва да сме съсредоточени, всичко друго пречи ", сподели още той.

" Не ме тормозят Лудогорец. Ние можем да реагираме на всичко, което имат те. Те имат самостоятелни качества. Но имат и недостатъци, за които ние знаем. Трябва да обезвреждаме техните качества. Това е първата ми цел ", изясни още той. " Слабостите? Може би в случай че ги пресираме високо. Но те може и да си взели поука от последния мач. Знаем, че нашият жанр на игра е неуместен за съперника. Физически сме готови. Могат да се намерят доста слаби точки в съперника, само че той може и да се оправи ", добави той.

" Победата над Черно море беше доста значима, тъй като знаехме резултата на Лудогорец. Този мач беше здрав, сложен. Важно за нас бяха единствено трите точки. Ние сме най-големия клуб в България, по този начин би трябвало да се презентираме ", сподели Акрапович.

" Аз споделих някои неща на играчи като експерт. Нищо не се е трансформирало. Казах им да си гледат своята работа. Не е наша на работа да се занимаваме с нещата отвън терена ", добави треньорът.

" Дано традицията да се продължи. Винаги играх добре с Локо Пловдив там. Може би поради експанзията се получаваше по този начин. Това не е комфортно за Лудогорец. Ще се опитаме да го създадем отново ", сподели още той. " Не сме имали ексцесии в двата мача. Така че диалозите вървят. Петър Занев е капитан, който би трябвало да успокои тима. Нямаме дисциплинарни проблеми. Играчите вършат нещата както би трябвало ", добави Акрапович.

Той бе запитан дали има терзания от назначението на Драгомир Драганов. " Тук се приказва единствено за напрежение и терзание. Никой не приказва, че би трябвало да се радваме на подобен огромен мач. Чета малко вестници и се пробват хората да поставят напрежение, да се прави терзание за съдиите. Каква неточност да направи, за тях или за нас? Трябва да се успокоят нещата. Дано да не се приказва за съдиите ", добави той.

" Г-н Дамбраускас го познавам от Хърватия. Той направи качествена работа там. Тук нещата са по различен метод. Тук има по-качествени играчи. Изискванията са по-големи. Той би трябвало да се оправи с тази обстановка. Той обича да играе шах, както и аз. Трудно е против такива хора да направиш тактичност. Но се надявам да стане прекрасен мач, който да зарадва българските почитатели ", добави той.

" Гросмайсторът? Дано да съм аз. Прогнози мъчно да се дават. Ще изчакаме мача и ще забележим ", показа още Акрапович. " Винаги ще съм удовлетворен, когато резултатът идва след хубава игра. Дали е тъждество, дали победа. За мен няма огромно значение като треньор. Разбира се, желаеме да бием и да се качим на върха. Но би трябвало и да сме умни. Ние би трябвало да сме тим, който да е интелигентен и до края на шампионата ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР