Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович отговори на няколко въпроса на

...
Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович отговори на няколко въпроса на
Коментари Харесай

Бруно Акрапович за ТОПСПОРТ: Щеше да е заслужено ЦСКА да вземе поне точка срещу Йънг Бойс

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович отговори на няколко въпроса на ТОПСПОРТ след загубата на " армейците " с 0:1 от Йънг Бойс в груповата фаза на Лига Европа. ЦСКА остава с една точка след четири мача и без гол в тази фаза на шампионата. Другата седмица е гостуването на Клуж, след което идва семейството на Рома. Ето какво сподели босненецът:

Г-н Акрапович, по какъв начин видяхте мача против Йънг Бойс? Как се управлява дуел, по времето на който мъчно се виждат футболистите на терена и топката?

- И от скамейката не се виждаше доста добре. Някои обстановки би трябвало да ги виждам още един път. Не видях добре обстановката при гола, който получихме. Получихме доста на ниска цена гол. Йънг Бойс доминираше през първото полувреме. През второто бяхме доста по положителни. Владеехме повече топката, имахме офанзиви които наложително трябваше да завършат с гол за нас. Трябва да свикнат да отиват на първа греда. Там се вкарват головете. Работихме доста по-добре през второто полувреме. Щеше да е справедливо да вземем най-малко една точка.

Схемата на игра 3-5-2 Ви е обичана. Това ли ще е схемата, която желаете да наложите в ЦСКА?

- Имаме играчи за нея. За дадена позиция имаме четирима, за друга нямаме нито една запаса. Използвам тази скица, която е комфортна за тима. Може да разчитаме на нея и за в бъдеще. Футболистите могат да играят в тази система. Имаме качествени играчи на всяка позиция в схемата. Някъде имаме и по двама, и по трима. Мисля, че може да играем по нея.

С толкоз доста атакуващи футболисти в тима, не е ли прекомерно малко ЦСКА да има един удар във вратата, и то от фаул, в мач от груповата фаза на Лига Европа?

- Зависи по кой метод искаш да решиш нещата. Имахме доста обстановки към наказателното поле, само че ги взехме решение по неверен метод. Не желая да е по този начин. Бързахме в някои офанзиви. И губехме топката, а можехме да спечелим доста повече при тези офанзиви. Кери, след това Пеняранда... Можехме да дадем доста повече. Не да губим топката. Да има подавания, и към Тиаго, към Белтраме. Трябва да сме по-точни, когато владеем топката. И да приключим добре акцията. Всичко това, в случай че подобрим тези пасове, може да стане доста по-опасно за противника. Това не се получи в тази среща. Имаме качество да се получи. Имахме предпочитание. Видя се какво движение и темп наложихме през второто полувреме. Йънг Бойс се изгубиха малко, не можеха да се ориентират какво става. Трябва да понижим тези неточности, за които споделих. И ще бъдем по-успешни. И да вкарваме голове.

Как ще се преодолее този психически проблем, че ЦСКА е единственият тим в групите на Лига Европа без гол досега за идната среща с Клуж?

- Това постоянно е терзание за нападателите. Правим доста тренировки за офанзивата. За да се свикне да вкарват голове и да си поправят това възприятие. Има такива моменти за всеки един нападател. Всичко е в неговите ръце - да работи и да има вяра, че може да бележи. Всички имат качества да вкарват и ще го създадат доста скоро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР