Треньорът на Милан Марко Джампаоло бе изключително разочарован от представянето

...
Треньорът на Милан Марко Джампаоло бе изключително разочарован от представянето
Коментари Харесай

Джампаоло: Може да загубим, но не по този начин

Треньорът на Милан Марко Джампаоло бе извънредно отчаян от представянето на неговия тим в мача с Фиорентина. “Росонерите” паднаха с 1:3 на “Джузепе Меаца”, записвайки трето следващо проваляне в шампионата. Освен това тимът записа 4 загуби в първите си 6 мача за пръв път от 1938 година насам.

“В мача с Торино преди три дни показахме темперамент и много неща ми харесаха. Тази вечер играхме извънредно на самостоятелно равнище, без организация или възприятие за групова отговорност. Имаме млади футболисти, способни на самостоятелни проблясъци, само че единствено това. Когато нещата не вървят, би трябвало да можеш да покажеш своята еднаквост като тим. Когато опитваме да решим нещата с иднивидуални дейности, рискуваме да затънем в проблеми, както се случи в този мач. Феновете тук са привикнали да гледат напълно различен театър и е обикновено да са недоволни”, съобщи Джампаоло.

“Поемам отговорност за този резултат, само че не преставам напред, тъй като имам вяра в своите хрумвания. Това, което ме ядосва най-вече е, че тимът изглеждаше, все едно не сме упражнявали през седмицата. Може да загубим, само че не и по този метод. Преди три дни видях положително показване против Торино. Днес напрежението си сподели думата. Футболистите знаеха, че успеха ни е нужна и аз им споделих какви са верните съставки, с цел да стигнем до нея, без да чакаме нещата сами да се случат. Трябваше сами да намерим правилния път. Вместо това напрежението се появи, действахме нервно, не реагирахме задоволително бързо на протичащото се на терена. Ще опитам да извадя най-хубавото от всеки един състезател и ще опитам да ги накарам да играят като тим. Ако не могат да покажат нужната класата и жанр за Милан, тогава ще би трябвало да опитаме да изградим стабилен тим и да стартираме от там. Когато вършим нещата дружно е по-лесно да преодоляваме компликациите. Трябва да споделят товара, а не да се давят поотделно. Точно това им споделих на полувремето”, добави експертът.

Серия А 6 кръг, неделя 29 септември  Милан 1:3краен резулат  Фиорентина
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР