Треньорът на Милан Дженаро Гатузо смята, че в момента италианския

...
Треньорът на Милан Дженаро Гатузо смята, че в момента италианския
Коментари Харесай

Гатузо: В момента италианският футбол не може да се сравнява с английския

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо счита, че сега италианския футбол не може да се съпоставя с британския. Днес " росонерите " одобряват Арсенал в първи мач от 1/8-финала в Лига Европа и наставникът чака много тежък дуел.

" Италианските тимове се показват добре в Европа, само че няма по какъв начин да съпоставяме британския и италианския футбол сега. Преди 10 години беше противоположното, само че през днешния ден най-хубавите играчи отиват в Премиър лийг. В същото време това е опция за младите играчи. Не е случайност, че през днешния ден приказваме за футболисти като Патрик Кутроне и Давиде Калабрия. Именно с помощта на тези промени те получиха опция да покажат своите качества, както и доста други италианци ", съобщи Гатузо.

Специалистът не подмина нещастието, която сполетя Давиде Астори, който умря преди няколко дни.

" Астори бе страховит състезател на терена и отвън него. Той бе страховит образец за младите. Дано в никакъв случай не го забравим. Важно е да помним хора като него. Бях с него, когато той бе още в младежкия тим на Милан. Винаги, когато го срещнех във фитнеса, той ме питаше дали може да употребява даден апарат. На третия път му отговорих, че това е неговият дом и той не се нуждае от моето позволение. За последно го видях на 30 декември във Флоренция. Преди мача той ми сподели, че е горделив и се радва за мен и новото ми премеждие отпред на Милан. Винаги се отнасяше с почитание и имаше фантастично отношение. Отборът бе мощно разтресен в неделя. Нямаше я нормалната музика в съблекалнята ", показа експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР