Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа много ласкаво за

...
Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа много ласкаво за
Коментари Харесай

Юрген Клоп: Доминик Собослай ще има нужда от време, за да покаже таланта си

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп се изрече доста ласкаво за новото попълнение на отбора Доминик Собослай, който бе взет за 70 милиона евро от немския Ред Бул Лайпциг.

Според Клоп 22-годишният маджарин е " доста обещаващ " футболист, само че все пак прикани почитателите на отбора за самообладание към него, защото той ще се нуждае от време, с цел да покаже гения си.

" Всеки, който е гледал тези мачове, разбра, че даже в този миг той беше доста обещаващ. Натиск обаче няма. Доминик към момента е доста млад състезател. Той има какво да развива и това значи, че всички би трябвало да бъдем търпеливи и да му дадем време да покаже гения си в нашия тим. Хубаво е, че нашите почитатели схващат този развой. Много съм признателен на всички в клуба, които способстваха за реализирането на този трансфер. Това е трансфер за сегашното на клуба, само че също и за бъдещето ", показа Юрген Клоп.

За три сезона в Германия с екипа на Ред Бул Лайпциг Доминик Собослай изигра 91 дуела за " биковете " във всички шампионати, в които осъществя 20 гола и завоюва на два пъти трофея в шампионата за Купата на Германия през сезони 2021/22 и 2022/23.

Силните му изяви с тима от източна Германия наподобява са убедили управлението на Ливърпул и Юрген Клоп да платят откупната уговорка на унгареца, която бе в размер на 70 милиона евро.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР