Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред клубната телевизия

...
Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред клубната телевизия
Коментари Харесай

Мъри: Ако стигнем Европа ще е равносилно на класиране в Шампионската лига

Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, приказва пред клубната телевизия по всички настоящи тематики към „ сините ”. Той показа мнението си за подготовката на тима, поддръжката на почитателите и упованията за пролетния дял от шампионата.

" Мисля, че можем да дадем добра оценка на тима за работата. Можем да дадем доста добра оценка за изискванията, които даде клубът. Условията дават отговор на равнище Левски, които от дълги години не са се случвали. Пътят, по който желае да върви Левски, би трябвало да има положителни условия за работа. Клубът оцени значимостта на изискванията. Играчите би трябвало да се усещат удобно, с цел да може ние пожелаваме от ден на ден и повече от тях. Имахме шанса да не пропуснем нито една подготовка, всички контроли се изиграха. Свършихме добра работа. Като игрови дейности имаме смяна в кондиционното положение, има смяна в организацията и в желанието все по-високо и по-високо да пресираме и да не изпадаме в глухи моменти. Нашата упоритост е ние да направляваме мача, а не мачът да управлява нас. Напредваме в това. Това е най-трудният миг, до момента в който тимът успее да наложи футболната си воля на терена. Огромният проблем, който срещата е точното мислене и взимането на верните решения. Да разберем концепцията на играта. В кръга на шегата споделям на футболистите, че доста книги четат и да спрат, с цел да остане място за футбола. Футболът се играе с вярно тактическо мислене. Който мисли по-правилно напрегнат на терена, той е по-добрият тим. Много е значимо е по какъв начин ще се пренесем от лагера в формалните мачове. Там ще има по-голямо напрежение предвид на значимостта на мачовете и би трябвало да се показват по-добре пред последователите ”, стартира Стоилов.

" Всичко съставни елементи са наложителни – футболен разсъдък, тренировки, убеденост, самочувствие, футболно мислене и безчет повторения. Амбицията на всеки състезател да пораства и да върнем Левски като водач на българския пазар. Друг футбол не одобрявам, не мога да трансформира философията. Знам историческият жанр на Левски, упоритостите, които има клубът и последователите. Трябва да отговорим на тези стремежи. Много е значимо по какъв начин ще одобряват мисловната активност и пресъздаването на тези неща на терена ”, добави той.

" Имахме много неща, които можеше по-добре да ги свършим. С оглед на обстановките – хладно време, дъждове, не можехме по-дълго да остаме на терена. Това са неща, които ще се опитаме да отработим в София. Аз считам, че българското състезание ще стартира да се играе след 10 април. Преди това климатичните условия ще дават отговор за футбол на 2 до 3 места. Останалото ще е някаква комбинация сред футбол и хокей на лед, замръзнали терени. Направих едно изявление, в което споделих, че би трябвало да помислим за по-късен старт на шампионата или непрестанен цикъл, само че в България сме глухи за новите оферти. Когато има някакво ново предложение, първият отговор е, че няма по какъв начин да стане. Дори не го дискутираме. Не виждам това да се прави опит да стане, което не натъжава. Ако нашето състезание свърши на 30 май, след пауза за националния тим може незабавно да започва новото състезание, а не да вървим още веднъж на подготовка. Учудвам се, че други клубове не желаеме да дискутираме тази тематика. Спортната форма на играчите варира през цялата година. Всички игрища имат осветяване. Учудващо е, че никой не желае да дискутираме тази тематика. При тази скица българските тимове ще са в оптималната спортна форма, когато вземат участие през лятото в евротурнирите. През зимата е по-дълъг интервал за подготовка, лятото е нито подготовка, нито отмора. Левски ще би трябвало да похарчи през лятото средства, с цел да прави нова подготовка. Тези средства може да ги влагаме в ДЮШ или нови терени. Тези непрестанни боричкания за власт в българския футбол да се харчат едни средства без да се прави смяна ”.

" Няма мач, в който Левски не ми е харесал. Има изрезки от мача, в който Левски не ми хареса. Ритъмът и държанието, което желаеме изисква доста качества. Контролът на топката, който желаеме, изисква повече самочувствие. Поразнебитен беше съставът. Влизането на доста футболисти изисква малко футболно време, с цел да намерят общ език на терена. Налезащи бяха измененията, които трябваше да направя в линията на отбраната. Казал съм на играчите, че доста зависи от линията на отбраната по какъв начин ще играе тимът и в офанзива. Притеснения нямам. Много имам вяра в треньорската работа. В най-важния мач в моята треньорска кариера против Оксер не се подвоумих да сложа 16-годишния Михайлов. За мен тези играчи, които са тук на лагера, във всеки миг би трябвало да играят. С тактическа дисциплинираност може да компенсираш и младос, и неумелост, даже и по-слаби футболни качества. Нямах никакви терзания по какъв начин ще се показват младите ”, продължи той.

„ Притеснява ме е да не стартираме да играем единствено за резултат. Това няма да ни докара до средата. От тим, който губеше през мач на „ Герена ”, се превърнахме в огромни стремежи да летим за 2-3 месеца. Задължително е да подобряваме играта си. Притеснява ме какви ще са атмосферните условия в България. Реалната оценка ще мога да дам в края на май месец. Сега по-лесно може да излъжеш даден тим. Ще търсим и ние резултатите, където се постанова. Очаквам да запишем повече победи. Очаквам и лъкатушене. Това минимум ме тормози. Очаквам да използваме този временен интервал, с цел да стабилизираме клуба финансово и да наложим младите футболисти, които имат капацитет. Те ще би трябвало по най-хубавия метод да си защитят позициите. Левски не може да чака дълго. Където забележим, че не можем да създадем играчи, ще търсим привличането на нови. Най-вероятно от чужбина – или юноши на Левски, или други решения. На този стадий имаме окомплектован състав. В отбраната даже имаме повече, които даже по-малко ще играят. Трябва да подобрим играта във фаза офанзива, където завършващото подаване и завършващия удар би трябвало да подобрим. Когато подобриш игровия си жанр, точността на довеждане докрай на подаване стартира да оказва въздействие ”.

„ Новите се приспособяват леко, тъй като Левски е посочил, че може да посреща новите по най-хубавия метод. Това прави лесна адаптацията. Аз съм казвал на футболистите, че те няма по какъв начин между тях да разделят, единствено триумфите. За неуспехите отговаряме ние треньорите. Те би трябвало да са единни и да се поддържат. Кой би трябвало да стартира го дефинираме ние ”.

„ Аз споделих още при завръщането си какво е останало на Левски. Можем да прибавим и спонсора, който оказва помощ доста. Клубът стартира да действа като бизнес инициативи. Администрацията стартира да вади повече средства, което е положително начало. Инициативите са на последователите, знаят, че всички отива за погасяване на отговорностите. Лагерът беше употребен доста добре като бизнес план. Бяха продадени Тв правата, както и виртуални билети. Това беше един доста добър футболен бизнес план. На последователите, когато има се оферират почтени неща, постоянно ги поддържат. Ние се нуждаем от тяхната поддръжка. Вече няма модел „ бащица ”. Имаме спонсор, а другият са последователите на клуба. Направихме обединяване. Дано да продължим да работим в тази тенденция. Мисля, че започваме да насочваме положителни сигнали и към бъдещи спонсори. Дано да бъде видяно с положително око. Има честност и неприкритост във всички нас. Мисля, че това е най-важното нещо. Не мога да предложа повече на хората от работа и почтеност. Дано да имаме триумфи в най-скоро време ”.

„ Първо желая да подобрим единството, да закрепим доверието един към различен. Това може да стане с работа от наша страна, почитателите постоянно са били зад тима. От наша страна тим и клуб би трябвало да се подобрим. От първия ден ми се желае да има евро Левски. Ако станем евроучастници тази година, ще е равно на шампионска купа. Искам Левски да започва мощно в новия шампионат и да се борим за челните места. Важно е ние в клуба и играчите да даваме положителни неща на хората ”, приключи Мъри.
 Несебър излъга Ямбол в контрола Несебър излъга Ямбол в контрола 6 фев | 13:44 50 0  Гонзо: Който предложи по-добра стратегия, дано той стане президент на БФС, аз работя за положителното на футбола Гонзо: Който предложи по-добра стратегия, дано той стане президент на БФС, аз работя за положителното на футбола 6 фев | 13:38 259 3  Французин дойде в Берое Французин дойде в Берое 6 фев | 13:15 444 0  Дубълът на Берое падна от Спартак (Пловдив) Дубълът на Берое падна от Спартак (Пловдив) 6 фев | 13:12 306 0  Локомотив (София) 2:2 ЦСКА 1948 II Локомотив (София) 2:2 ЦСКА 1948 II 6 фев | 13:03 928 0 Виж всички Водещи Новини  Владимир Зографски се класира за финала на естествена шанца в Пекин Владимир Зографски се класира за финала на естествена шанца в Пекин 6 фев | 13:45 79 0  Александър Болшунов “нокаутира ” конкуренцията и сграбчи олимпийското злато в скиатлона Александър Болшунов “нокаутира ” конкуренцията и сграбчи олимпийското злато в скиатлона 6 фев | 10:21 11313 29  Дел Потро стопира с тениса след шампионата в Буенос Айрес Дел Потро стопира с тениса след шампионата в Буенос Айрес 6 фев | 06:52 11903 18  Милена Тодорова: Разочароващо е, че не стигнахме до мъжките постове Милена Тодорова: Разочароващо е, че не стигнахме до мъжките постове 6 фев | 08:35 13891 58  ЦСКА 1948 с следващ трансфер, ЦСКА 1948 с следващ трансфер, "червените " привлякова познато име в българския хайлайф 6 фев | 11:00 10406 31 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР