Треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов коментира

...
Треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов коментира
Коментари Харесай

Касабов: Ще бъдем в топформа за Световното през септември

Треньорът на женския народен тим по битка Петър Касабов разяснява представянето на отбора ни на Европейските игри в Минск. Ето какво сподели експертът при завръщането си в София:

" Не мога да бъда удовлетворен като цяло, тъй като се позволиха механически неточности. Но гоним върха да бъдем в топформа за Световното през септември.

Мария Оряшкова към този момент 6 месеца се готви непрекъснато с нас, с тима - тя към този момент е една от нас - продължи треньорът. - След като един състезател има предпочитание и дава всичко от себе си да се потвърди в различен спорт, за нас е огромно наслаждение и чест да бъде измежду нас.
 Мария Оряшкова с първо злато за България на Европейските игри в Минск Обновена
Първо злато за България от Европейските игри в Минск

Мария Оряшкова ни донесе огромна наслада в самбото

И Тайбе е човек, слизаме от подоготвка на Белмекен, няма състезател, който да не губи - сподели Касабов. - Гоним си Световното, там да завоюва орден и квота за Токио. Тя и физически не беше на топниво. Във всички девойки ми хареса това, че даже и да не сме в топформа, сме в елита и в борбата за медалите ", сподели Касабов.

Изключително щастлива на летище София бе шампионката Мария Оряшкова.

" Медалът е най-ценен за мен и най-тежко извоюван - сподели Оряшкова. - Трудно пристигна, с минимални разлики, само че аз отидох по тази причина и бях сигурна, че ще го направя. Определено доста ми оказа помощ, че упражнявах за самбо и битка. След една седмица стартира подготовка на битката. Световното е през септември. Може би съм най-щастливият човек на света. Видях доста спортисти, които са мои идоли и към момента не престават да бъдат. Може би в този момент съзнавам какво реализирах - като виждам какъв брой другари ме чакат... "

На Европейските игри в Минск дамите ни завоюваха 3 медала - сребро на Мими Христова и бронз на Миглена Селишка и София Георгиева. Мария Оряшкова донесе първа купа за спортистите ни, само че в шампионата по самбо, а в битката не съумя да стигне до оценките.
 София Георгиева донесе бронзов орден за България от Европейските игри
София Георгиева донесе бронзов орден за България от Европейските игри

Мими Христова на край в петък
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР