Треньорът на европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев

...
Треньорът на европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев
Коментари Харесай

Пламен Братойчев: В категорията на Божидар Андреев за Олимпийските игри има пет-шест човека с шанс за медал

Треньорът на европейския първенец по повдигане на тежести Божидар Андреев - Пламен Братойчев съобщи, че подготовката на българския играч до Олимпийските игри в Париж ще протече както на родна земя, по този начин и във Франция.

Братойчев завоюва оценката за Треньор номер 1 за месец февруари в обичайна анкета измежду спортните редакции, получавайки 13 гласа, в конкуренцията на старши треньора на националния тим по баскетбол Росен Барчовски с 6 гласа и националния селекционер по повдигане на тежести Иван Иванов, събрал 4 гласа.

" Тази премия е плод на работата на Божидар Андреев и Карлос Насар ", разяснява Пламен Братойчев.

Той добави, че се надява през август, след Олимпиадата, още веднъж да има мотив за сходни оценки.

Колкото до идните участия на Андреев, треньорът разкри: " На 30 март отпътуваме за Световната купа в Тайланд, където би трябвало да присъстваме съгласно разпоредбите. Божидар ще мине единствено изтегляне, а Карлос изяви предпочитание да взе участие, както и Иван Димов. Той ще опита да реализира по-добър резултат в дуела, с цел да е сигурен, че ще остане в десетте в категорията си за Игрите. На 27 април за Божидар и Карлос следва и значимо съревнование в Бундеслигата, където би трябвало да покажат положителни резултати, с цел да се изкачи тимът им в по-високото равнище. "

Божидар Андреев бе отличен със " Сребърен сокол " за геройство и темперамент за представянето си на европейското състезание по повдигане на тежести в София.

" Чувствам се по-близо до олимпийската фантазия, виждайки тренировките, които вършим сега. Мисля, че купата, която завоювах на шампионата в София бе по-сладка от предходната ми. За категорията ми на Игрите още не знаем кои ще са любимците в топ 5, тъй като на самото съревнование може да се случи всичко. Аз персонално мисля, че имам още запаси ", сподели Андреев.



Пламен Братойчев изясни, че подготовката за Олимпиадата ще премине и на българска, и на френска земя. Отпътуването за Франция ще бъде към 20 дни преди Игрите.

" Резултатите на европейското състезание бяха положителни, само че не подсигуряват подиум и ще би трябвало момчетата да подобрят достиженията си с 2-5-7 кг. Имаше интерес към Божидар от организация " Роми за народна власт ". Направихме проект за подготовката и отговорът бе, че могат да поемат част от разноските ", изясни треньорът.

" В категорията на Божидар първите осем индивида са на положително равнище, тъй че късмет за орден имат пет-шест индивида ", добави Братойчев.

Попитан за проблема със сигнала за наличието на санкции за допинг Алан Цагаев на европейския шампионат, треньорът разяснява, че той е помагал на клуба на Габриел Маринов и Валентин Генчев в Стара Загора, само че не знае дали има нещо публично и не го е видял измежду упълномощените за шампионата.

" Чух за терзания от страна на италианския тим, само че не съм видял да е подавана тъжба ", добави Пламен Братойчев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР