Треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че Суперкупата на Испания

...
Треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че Суперкупата на Испания
Коментари Харесай

Треньорът на "Барса": Играем в Саудитска Арабия заради пари

Треньорът на " Барселона " Ернесто Валверде призна, че Суперкупата на Испания се организира в Саудитска Арабия основно заради пари и подлага на критика новия формат на шампионата. До този сезон за Суперкупата играеха първенецът и носителя на Купата на краля, само че испанската федерация реши да промени формата и включи още два тима - втория в Ла Лига и финалиста за Купата. Саудитска Арабия пък взе семейството на шампионата за идващите 3 години, като ще дава по 40 млн. евро на сезон.

" Футболът се трансформира в бизнес, а като бизнес търси доходи. Това е повода да сме тук. Форматът на шампионата е изцяло друг спрямо това, с което сме привикнали. Винаги Суперкупата е била първият шампионат, играеше се преди началото на сезона и за мен това беше добре. Сега към този момент не е по този начин и ще забележим какво ще се случи. Интересно е с 4 тима, само че от спортна позиция не съм сигурен ", сподели Валверде.

Организации за отбрана на човешките права подлагаха на критика испанската федерация, както и самите тимове, за избора на Саудитска Арабия за хазаин на шампионата. Испанската преса пък разкри, че почитателите на отборите нямат интерес към шампионата, а преди началото му са били продадени малко над 1000 билета. 

" Барселона " играе с " Атлетико " (Мадрид) във втория полуфинал довечера от 21:00 ч., а спечелилият ще срещне " Реал " (Мадрид), който в профил " Валенсия " след победа с 3:1. Пресконференцията на " Барселона " се забави, защото водачът на рейса на отбора откара Валверде и халфа Серхио Бускетс не на стадиона на " Ал Итихад ", а на стадион " Крал Абдула " в Джеда, където се играят мачовете. След това рейсът попаднал в трафик, а двата стадиона са на 60 км един от различен. 

" Реал " пък не срещна проблеми против " Валенсия ". " Белия балет " поведе с 2:0 още през първото полувреме с голове на Тони Кроос, който се разписа непосредствено от корнер, и Иско. Лука Модрич добави още един гол след почивката, а Дани Парехо бе прецизен за " Валенсия " от дузпа в края на мача. " Реал " взе участие в шампионата, макар че приключи на трето място в Ла Лига през предишния сезон. Причината е, че " Барселона " взе участие като първенец, само че беше и финалист за Купата на краля.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР