Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини стана най-възрастният треньор, печелил

...
Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини стана най-възрастният треньор, печелил
Коментари Харесай

Гасперини: Написахме история

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини стана най-възрастният треньор, печелил дебютния си край в евротурнирите, откакто изведе „ богинята “ до успех в Лига Европа след победа с 3:0 на финала против Байер Леверкузен.

След финала в Дъблин, донесъл първи трофея в Европа за Аталанта, Гасперини не можа да скрие страстите си: „ Мисля, че написахме история, също и поради метода, по който спечелихме трофея. Беше просто необикновено.

Победихме Ливърпул и Спортинг Лисабон, които са страхотни тимове. Когато се изправихме против Ливърпул, те бяха първи във Висшата лига. Сега немските първенци бяха невероятни! “.

„ Често играем с трима нападатели. Всички условия за успех през днешния ден бяха налице. Трябваше да се опитаме да бъдем рискови, това е край и единственото, което имаше значение, беше успеха. Знаехме, че играта по този метод може да ни донесе преимущества. Беше извънреден мач “, проучва представянето на своя тим на финала.

„ Направихме го без грам подозрение и показахме кой е по-добрият тим. Наистина, това е доста мощен тим и успеха ни прави доста щастливи, тъй като постигнахме необикновено достижение с тима “, приключи Гасперини, откакто отборът му постави завършек на серията на Байер Леверкузен от 51 следващи мача без загуба във всички шампионати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР