Транспортният министър Росен Желязков не вижда ролята на Държавна агенция

...
Транспортният министър Росен Желязков не вижда ролята на Държавна агенция
Коментари Харесай

Росен Желязков не вижда ролята на ДАНС при концесията на летище София

Транспортният министър Росен Желязков не вижда ролята на Държавна организация " Национална сигурност " при концесията на летище " София ". Това стана ясно от изявлението му пред Нова телевизия.

Относно определянето на новия концесионер той недоумява за какво точно ДАНС би трябвало да има последната дума, макар че летището е стратегически обект от национална сигурност, който няма да престане да е държавна благосъстоятелност. Ние предоставяме мениджмънта на летището на концесия, акцентира той и увери, че държавното управление се пробва да сътвори предпоставки за транспарантна процедура.

Желязков уточни, че до 12 юли комисията за установяване на концесионера на летище " София " би трябвало да завърши активността си и да даде протоколите. Тя ще се произнесе дефинитивно едвам когато транспортният министър даде своята оценка за правомерност, както се планува по закон. Това по негови думи би трябвало да се случи до края на идната седмица преди пътуването му до Брюксел.

Относно пакета " Моблиност " Желязков бе безапелационен, че страната ни би трябвало да е по-активна, с цел да притегли и други страни към петте единомислещи, тъй че да се реализира по-успешен пакет.

Желязков увери, че скоро освен че ще се пътува за 3 часа от София до Бургас с трен, само че и пътуването ще е доста по-удобно и удобно. Невинаги единствено скоростта е фактор за удобството на пасажера, съобщи министърът.

Той изясни, че по отношение на инфраструктурата НКЖИ към този момент има построени сектори, има такива, които са в развой на създаване, както и такива, които се апелират в съда. Той обаче увери, че до края на септември всички процедури по обжалване би трябвало да приключат, с цел да продължи осъществяването на плана в границите на програмния интервал. Лимитът за построяването на секторите е до края на 2023 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР