Транспортна фирма Автобусни превози-Пловдив“, чийто собственик е Петко Ангелов, ще

...
Транспортна фирма Автобусни превози-Пловдив“, чийто собственик е Петко Ангелов, ще
Коментари Харесай

Сменят превозвача за линия №4 до езиковите гимназии в Пловди...

Транспортна компания „ Автобусни превози-Пловдив “, чийто притежател е Петко Ангелов, ще поеме обслужването на линия № 4 на „ Хеброс бус “, в случай че на днешната среща в Община Пловдив превозвачите дефинитивно се схванат между тях по какъв начин в границите на консорциума да съблюдават одобрените написания.



Срещата е планувана от зам.-кмета Тодор Чонов за следващ път заради  неизпълнението на курсовете на „ Хеброс бус “ и най-много по линиите № 4, 20 и 6, както „ Марица “ писа. Особено трагично е ситуацията с „ четворката “, чийто маршрут  стартира от „ Тракия “ и продължава до езиковите гимназии на бул. „ България “. Пътниците се оплакват, че се случва да чакат автобуса по 30-40 минути. Огромни усложнения изпитват учениците, които употребяват линиите 4 и 20.  № 20 потегля от Коматево и също е нередовна, настояват в квартала. Според данните на Община Пловдив неизпълнението на разписанията от „ Хеброс бус “ е под 85, а от време на време и под 80 %.

„ Срещата стартира в 14 часа и чакам решението на превозвачите коя компания има опция за обслужването на една от линиите на „ Хеброс бус “. Обсъждаме това да бъде № 4 или № 20. Искаме да подобрим качеството на услугата и в случай че превозвачите не се схванат, прекратяваме контракта с консорциума “, предизвести Тодор Чонов.

С най-високо осъществяване на разписанията са компаниите на Петко Ангелов „ Автобусни превози-Пловдив “ и „ Меритранс “. Според данните на Оперативна програма ОКТ електронната GPS система регистрира 99% покриване на курсовете по 11 линии, които Ангелов обслужва, от общо 29 маршрута в Пловдив.

„ Можем да поемем линия № 4, в случай че се разберем с сътрудниците и в случай че Община Пловдив реши “, удостовери за „ Марица “ Петко Ангелов. Превозвачът, който прави и интернационалните товарни транспорти със лични тирове, е подготвен да закупи 12-метрови рейсове МАН. През 2020 година Ангелов достави 13 нови рейса от същата марка и 22 " Темса " против инвестицията от 5,6 млн. евро, с цел да взе участие в състезанието. Тогава Общината беше сложила изискване автобусите да бъдат с екологичен клас евро 6.

Осемте градски линии №  4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93 са предоставени за обслужване  на ДЗЗД " Градски превоз Пловдив - 2020 ". В консорциума вземат участие   " Автобусни транспорти ", " Меритранс - 2002 ", " Хеброс бус ", " Меритранс - 2017 " и " Автотранс - 2000 " на превозвачите  Петко Ангелов, инж. Веселин Дошков, инж. Димитър Чолаков и Татяна Златанова. Преди състезанието те са си поделили линиите, както е записано и в контракта, само че с решение на Общинския съвет е обещано право да ги преразпределят, в случай че една от компаниите не може да ги покрива. Наскоро Петко Ангелов пое и линия № 10, по която „ Хеброс бус “ също имаше огромно несъблюдение. 

Градският превоз в Пловдив към момента върви по така нареченото „ ковидно “ разписание - с по-малко рейсове. Напоследък обаче автобусите вървят цялостни, а в пиковите часове са препълнени. По този мотив Тодор Чонов изясни, че са сложили за цел да връщат последователно старите написания с повече рейсове и с по-малки шпации в границите на месец-два, в случай че компаниите са изрядни и има задоволително пасажери. " Искаме до Нова година осъществяването на разписанията да доближи 100% и по-късно да усилваме поетапно рейсовете, до момента в който не върнем старите написания ", посочи зам.-кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР