Транспортът към Витоша е спрян още от петък. Искам да

...
Транспортът към Витоша е спрян още от петък. Искам да
Коментари Харесай

Взимат мерки срещу туризма на Витоша

„ Транспортът към Витоша е спрян още от петък. Искам да благодаря на всички жители, които съблюдаваха апелите и възбраните. На Витоша и Панчарево обаче имаше доста хора. София е огромен град. Недопустимо е поради хора, които не са задоволително виновни, да страдат виновните “, съобщи пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По-рано през днешния ден шефът на оперативния щаб за ковид проф. Венцислав Мутафчийски разгласи, че ще предложи на кмета на София да затвори подстъпите към Витоша, тъй като през вчерашния ден имало всеобщи разходки там или както той се изрази " като че ли имаше събор ".

На въпрос склонна ли е да наложи извънредно строга карантина в София, тя отговори, че това зависи от Министерство на здравеопазването. " Затова сега насочвам в действителност зов към столичани да съблюдават всички ограничения ", сподели Фандъкова.

Относно това дали ще спре градския превоз, тя съобщи, че това е най-лесното нещо, само че не става, тъй като има доста чиновници, които в действителност би трябвало да работят.

„ Всички изпитваме стеснение от тази рецесия. Години наред моля да се употребява градския превоз,  а в този момент върша тъкмо противоположното “, съобщи кметът на София.

Фандъкова подсети какви ограничения за стерилизация се подхващат в София и по какъв начин се подкрепят възрастните хора в столицата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР