Трансформацията на тютюневия гигант Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) продължава с

...
Трансформацията на тютюневия гигант Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) продължава с
Коментари Харесай

ФМИ с план за 1 млрд. долара приходи от грижа за здравето през 2025 г.

Трансформацията на тютюневия колос " Филип Морис Интернешънъл " (ФМИ) продължава с проект за увеличение на вложенията в бранша " грижа за здравето и за качеството на живот " и притежаваните три компании за фармацевтични артикули и постигането на десетократен растеж на приходите от този сегмент на бизнеса ѝ до 1 милиарда $ през 2025 година, по отношение на регистрираните 100 млн. $ през 2021 година Това стана ясно при представянето на третия на компанията пред публицисти в четвъртък.

В него има въведени 11 цели за постигане през 2025 година, напредъкът по които ще се регистрира с 19 индикатора, които са част от показателя на ФМИ за премерване на устойчивото му развиване. Сред останалите цели е разширение на наличието на бездимните артикули на компанията от сегашните 71 страни до 100 пазара, както и увеличение на чистите доходи от продажбата на негоримите цигари и устройствата за тях от актуалните 30 % на 50% през 2025 година, обясниха Сара Бостуик, световен началник на отдел " Връзки със заинтригуваните страни за стабилно развиване " на ФМИ, и Диляна Якова, управител " Регулации и стабилно развиване " във " Филип Морис България ".

Концернът си е сложил за цел намаляването освен на изхвърляните безсистемно фасове от стандартните цигари, които са сериозен замърсител на околната среда, поради съдържаната в тях пластмаса, само че преработването им не е дейно, поради нуждата от доста запаси като сила и вода за извличането на пластмасата, и по тази причина не се прави. Цел е и понижаване на останките от бездимните артикули, които съдържат целулозен ацетат във фасовете, само че те са рециклируеми, а и потребителите на негоримите цигари са по-отговорни от стандартните пушачи при изхвърлянето на остатъците единствено в боклука. Два до три пъти по-рядко те си хвърлят фасовете на улицата, сочат анализите на компанията.

В Швейцария, където е основана " Филип Морис ", към този момент е почнал план за събиране на изпушените бездимни цигари от всички консуматор и изплащането на остатъците по пощата за утилизация, описаха от ФМИ. По-дългосрочно се работи и върху замяната на самобитната пластмаса във фасовете с материал, който не е нездравословен да околната среда и се разлага бързо.

Устройствата за нагряване пък се събират и се изпращат за преработването им в специфичния център за боклуци на ФМИ в Унгария. Това се е случило с 86% от IQOS устройствата, върнати в централизираните обекти, до момента в който година по-рано приблизително рециклирани са били 84 % от устройствата. В България сходна стратегия работи от скоро и към момента не могат да се дадат данни за нейната резултатност, уточни Якова.

" Устойчивото развиване и положителните бизнес резултати са свързани и се поддържат взаимно. Филип Морис Интернешънъл е поела корав ангажимент да работи като сътрудник на смяната и да има позитивно влияние върху обществото. Нашият бизнес би трябвало да предлага ефикасни други възможности на пълнолетните пушачи спрямо това да продължат да пушат. За да реализираме това, се фокусираме върху потребителите, технологиите, науката и нововъведенията. Разширяваме своята активност в области оттатък никотина и тютюна, като опазване на здравето и възстановяване качеството на живот, с взор към дълготрайното развиване “, споделя основният изпълнителен шеф на компанията Яцек Олчак.

" Трансформацията на ФМИ не се свежда единствено до замяната на един артикул с различен, а съставлява видоизменение на цялата верига от полезности на компанията. Това постанова да преформулираме бизнес модела си, което носи нови провокации, само че в това време предлага и нови благоприятни условия. През 2022 година добавихме към задачите на компанията разширението на активността ни към артикули за възстановяване качеството на живот и такива в региона на опазването на здравето, което би имало позитивен резултат върху обществото ", разяснява Сара Бостуик. По думите ѝ точно грижата за здравето посредством новаторски артикули, разнообразни лечения за възстановяване качеството на съня и превъзмогване и предварителна защита на напрежението са във фокуса на бъдещото развиване на ФМИ и неговата промяна. Концернът има сериозен интерес и към потреблението на медицинския канабис, уточни Бостуик.

" Истината е, че можем да реализираме задачата си за бъдеще без пушек, единствено в случай че сме дружно – с потребителите, регулаторите и обществеността ", счита още тя. Според нея устойчивото показване на една компания и положителните бизнес резултати са едно и също.

Якова разяснява, че друга част от напъните на компанията за понижаване на отпечатъка от активността ѝ върху околната среда е замяната на служебните коли с хибридни.

ФМИ регистрира общо 21.7 млн. пълнолетни консуматори на бездимните произведения на компанията към 31 декември 2021 година От тях 15.3 млн., от които са спрели да пушат. Година по-рано числата са били надлежно 18.3 млн. и 13 млн.

99% от поправените разноски за научни проучвания и развойна активност са за бездимни произведения, което съставлява общо 566 млн. $, като съотношението се резервира, само че има нарастване от 14% в доларово изражение спрямо 495 млн. $ разноски през 2020 година

Компанията е направила 5 оценки на въздействието върху човешките права във високорискови страни и са изпълнени проекти за деяние. За съпоставяне тези оценки са били четири през 2020 година

67% от фермерите с контракти за доставки на тютюн с ФМИ получават почтени хонорари, като през 2020 година процентът е бил 48%, регистрира още концернът.

Намалена обща стойност на въглеродните излъчвания по цялата верига на доставки с 18%, а излъчванията от директните интервенции на компанията са понижени с 33% по отношение на базовите стойности от 2019 година

Също по този начин 100% от изкупения тютюн не води до риск от обезлесяване на девствени и предпазени гори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР