Трансферният прозорец през миналото лято мина доста спокойно за Ливърпул,

...
Трансферният прозорец през миналото лято мина доста спокойно за Ливърпул,
Коментари Харесай

Кои са шестимата трансферни гении в Ливърпул

Трансферният прозорец през предишното лято мина много умерено за Ливърпул, това обаче не значи, че на Анфийлд не се работи по въпроса. Възможно е това лято да бъде натоварено, тъй че ето главните фигури, които набелязват и правят оценка новите трансферни цели и изготвят описите за мърсисайдци.

Те са в основата на възраждането на европейския гранд и връщането му на върха в клубния футбол.

Юрген Клоп

Мениджърът – Юрген Клоп, въпреки да има последна дума по всички прехвърляния признава, че слуша препоръките на специалисти в тази област наети от клуба.

" Имам потребност от специалисти към мен, макар огромната ми убеденост, че мога да се оправя и самичък. Не ми е никакъв проблем да се поучавам с специалистите и да се вслушам техните препоръки, защото не разполагам с доста време за разузнаване на всеки един състезател.

Аз ще вземам решенията за трансфер, само че съм подготвен да работя със скандалния комитет по прехвърляния, която към момента съществува, макар репутацията му на несполучлив през последните четири години.

Обсъждаме единствено най-хубавите футболисти, тъй като аз не съм талант, който знае повече от останалите. Имам потребност от екип, от който да получа нужната ми информация…………… “

Майкъл Едуърдс

Спортният шеф на Ливърпул - Майкъл Едуардс се трансформира в легенда, откакто си построи известност на трансферен гуру. Той извърши много сполучливи покупко-продажби за трансформирането на мълсисайдци, от борещ се за 6-8 място отбор до Европейски Шампион и един от най-силните клубове във футбола.

От запаса на Питърбро, Майкъл Едуърдс мина в скаутската мрежа на Портсмут, откакто получава дипломата си по бизнес мениджмънт и информатика.

Там като анализатор, работи с мениджъра Хари Реднап, само че през 2009 година се мести в Тотнъм. Две години по-късно последва Деймиън Комоли в Ливърпул, с цел да работи с Кени Далглиш, Брендън Роджърс и Юрген Клоп.

Назначен е за състезателен шеф на клуба през 2016 година, само че ненавижда да попада под светлините на прожекторите и управлява трансферния бизнес без доста звук.

Успя да продаде Доминик Соланке за 19, Мамаду Сако за 26, Дани Ингс за 20 и Дани Уорд 13 милиона английски лири, всички със забележителна облага за Ливръпул.

Но най-впечатляващата му договорка е, че съумя да набута на Барса – Филипе Коутиньо за  142 милиона паунда, което трансформира бразилеца в третият най-скъп футболист в международната история.

Трансферният му модел, определящ цената на играчите, които клубът продава работи безотказно за в този момент. А офисът му, който се намира против този на Клоп, с цел да може двамата непрестанно разискват играчите чартърен.

Майк Гордън

Президент на FSG – Майк Гордън играе ролята на мост сред всички основни фигури на Ливърпул в Англия и американските притежатели. Той е индивидът с най-видимо наличие в клуба и постоянно пътува от Бостън до Мърсисайд.

Гордън е вторият човек с най-вече акции и изигра основна роля по привличането на Юрген Клоп. Също по този начин, американецът контракти с Клоп последните линии за удължаването на контракта му и беше основна фигура по прехвърлянето на Върджил ван Дайк.

Бари Хънтър

Кариерата на Бари Хънтър стартира в Блекбърн през 2006 година Мести се в Норич през 2008 година, преди да се причисли към Ман.Сити. Там е от декември 2008 година до октомври 2012 година, когато бе притеглен като основен скаут на Ливърпул.

Разработи система, посредством която скаутите на Анфийлд работят два прозореца напред на трансфрия пазар, което значи, че евентуалните трянсферни цели за това лято към този момент са подбрани и в детайли преценени.

Дейв Фалоу

Дейв Фалоу е още един скаутът приближаващ от Манчестър Сити. Той управлява координирането на международната мрежа от скаути работещи за Ливърпул и работи със спонсорите на евентуалните трансферни цели на клуба.

Винаги е в тясно съдействие с Бари Хънтър, Юрген Клоп, Мойкъл Едуъртс и върви по мачове, с цел да събира подробна информация за играчите попаднали в полезрението на Ливърпул.

Клоп призна, че Фалоу и Хънтър са изиграли основна роля за привличането на Мо Салах.

" Бяхме сигурни, че Салах може да ни помогне. Майкъл Едуърдс, Дейв Фалоу и Бари Хънтър, всеки ден ме навиваха да го купим. Когато следиш 20 играча е мъчно да вземеш преждевременно решение, само че всички те бяхме уверени, че би трябвало да го привлечем……….. „

Джон Ахтърбърг

Ако Ливърпул има потребност от вратар, мнението на Ахтърбърг ще бъде от основно значение. Клоп го разказва като „ вратарски фанатик “ и беше неразделна част от екипа по привличането на Алисон Бекер.

Известно е, че прекарва часове с най-новите разработки на експертите и разполага с база данни за всеки пазач по света. Холандецът е прочут като енциклопедията на вратарите и мнението му се цени високо от Клоп.

" Моята работа е да виждам всички вратари и да знам на какво са способни. Ако един мач не е задоволителен да преценява качествата на даден вратар, виждам повече.

Имам към четири – пет хиляди репортажа от всеки вратар по света, които виждам по 10 – 15 пъти. Ако преценява, че някой е задоволително добър за Ливърпул, не преставам да го проследявам.

Винаги би трябвало да сме готови за нов №1, 2 или 3. Чак по-късно се опитваме да намерим по-млади момчета, които в бъдеще могат да ни оказват помощ.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР