Тракийски университет – Стара Загора официално откри кандидатстудентската си кампания

...
Тракийски университет – Стара Загора официално откри кандидатстудентската си кампания
Коментари Харесай

Тракийски университет откри кандидатстудентската си кампания


Тракийски университет – Стара Загора публично откри кандидатстудентската си акция с 1330 бакалавърски бройки държавна поръчка и нови специалности . Със 107 повече са местата за студенти, поради новооткритите специалности „ Информационни технологии “ и „ Софтуерно инженерство “ в Стопанския факултет и „ Компютърни системи и връзки “ във Факултет „ Техника и технологии “ – Ямбол. Нова компетентност е разкрита и в Педагогическия факултет – „ Педагогика на образованието по физическо образование “ , тази година тя ще бъде единствено платена форма на образование.

Кандидат-студентката Снежана Иванова беше първата записала се. Тя е ученик на Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски “ и е майка на три деца. Първото предпочитание на Снежана е „ Предучилищна и начална учебна педагогика “.

Следващият претендент – Виктор Горанов беше безапелационен в избора си – той уточни само специалността „ Медицински лаборант “, третият записал се за класиране – Павлина Димитрова е насочена към педагогическите специалности.

Първите трима кандидат-студенти получиха дарове от ректора на Тракийския университет доцент доктор Добри Ярков, който ги поздрави за избора на висше учебно заведение и показа, че университетът съществено разшири своите благоприятни условия, специалности и студенти през последните две години: „ Добре пристигнали и благодаря, че избрахте Тракийския университет. Той е един от най-бързо разрастващите се университети в България, той е международен и мултидисциплинарен. Нашата задача е да помогнем на Стара Загора и на България, като мотивираме младежите да останат и да учат тук, да завършат тук висшето си обучение, тук да основат фамилии и да уредят животите си тук, където са им корените. Убеден съм, че доста абитуриенти ще изберат Тракийския университет, тъй като ние сме институцията, която ще предложи и кариерно развиване.

Въпреки пандемичната конюнктура през последните две години, Тракийският университет сполучливо осъществя 100 % своята държавна поръчка. Забелязваме, че все по-мотивирани младежи аплайват в Тракийския университет. Тази година държавната ни поръчка е несравнима с отминали години – тя е за над 1500 студенти, като е отпусната сериозна численост в новите специалности „ Информационни технологии “, „ Софтуерно инженерство “ и „ Компютърни системи и връзки “. Ние вървим с бързи темпове напред и ви убеждавам, че университетът след 4-5 години ще бъде на съществено интернационално равнище. “

На откриването на акцията участва ректорско, декански и управителен управления, медии и посетители на университета.

Приемът на кандидатстудентски документи ще се реализира онлайн и на място в централната постройка на Тракийския университет, във Факултет „ Техника и технологии “ – Ямбол, във Филиал – Хасково, в кандидатстудентското бюро на ТрУ в Кюстендил, както и във всички бюра на ЦКПИ в страната.

В приложените фотоси може да разгледате специалностите на Тракийския университет и идните постоянни изпити.

За повече информация: +359 42 699 208; +359 42 699 209; 0888333091; 0889559989



Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР