„Тръгвам на епично кулинарно пътешествие из Южна Америка, което ще

...
„Тръгвам на епично кулинарно пътешествие из Южна Америка, което ще
Коментари Харесай

Свалиха Ути Бъчваров от самолета за Южна Америка, той се отдаде на кулинарен разгул

„ Тръгвам на епично кулинарно странствуване из Южна Америка, което ще ме потопи в дълбините на аржентинската кухня и именитото локално вино. Тази година планът " Вкусно " навършва 25 години в ефира на @bnt.bg_, което е и страховит мотив да си направя този прелестен подарък, който да споделя и с всички вас. Очаквайте доста вкусни фотоси и истории през идните седмици. Трипът към Монтевидео стартира! “. С тези думи Ути Бъчваров разгласи във фейсбук вълнуващото си премеждие, само че той е бил свален от самолета минути след обявата.

Европейските бюрократи, по-тежки цербери и от инквизиторите, ме накараха да изкарам един паметен ден в Мадрид, сподели по-късно Ути във видео на страницата си във Facebook и изясни, че има желание да се потопи в кулинарно наслаждение в испанската столица.

Кулинарят дълго подготвял своето необикновено кулинарно странствуване из Южна Америка. Но безкрайните правила, нормативи, подточки и всевъзможни други бюрократични дивотии, са на път да провалят следващото му пътешестване. Оказа се, че с дребни букви, някъде в документите е написано, че откакто си завършил цялостна имунизация, би трябвало да са минали 14 дни, с цел да можеш да пътуваш. За неприятен шанс на Ути, чиновниците на летищата не са го позволили по извънредно формалната и глупава причина, че самолетът му излетява в 23:55 ч. на 13-тия ден от неговата имунизация.

И най-безцеремонно, в един часа през нощта, кулинарят е останал без багаж на празното летище в Мадрид, като на идващия ден още веднъж ще би трябвало да мине цялата процедура по правене на PCR проби, валидизиране на ваксини и така нататък Предстои му да чака „ попътен вятър “ и различен полет, с цел да се опита да прекоси океана и да отиде при неговата огромна фантазия - кухнята на Южна Америка. Ути е един от най-запалените пътешественици и е бил под дърво и камък - Сибир, Камчатка, Екваториална Африка, Аляска... Но в никакъв случай не се е „ гмуркал “ в дълбоките и мистични води на кухнята от Аржентина, Уругвай и близките страни.

Ако изобщо успее да преплува океана, Ути се е зарекъл да опита феноменалните вкусотии на Буенос Айрес, да отиде до водопадите Игуасy, да изяде най-големите аржентински стекове и да опита от прословутите виновност на Новия свят - неповторимите червени сортове на Аржентина. Както знаете, това е запазената марка на кулинаря, която и най-точно дава отговор на неговата фамилия Бъчваров.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР