Трагично е положението на екскурзоводите. Нашият бранш пострада най-много от

...
Трагично е положението на екскурзоводите. Нашият бранш пострада най-много от
Коментари Харесай

Eкскурзоводите започват протести от 1 септември

Трагично е ситуацията на екскурзоводите. Нашият отрасъл пострада най-вече от рецесията с COVID-19 ", съобщи пред БНР Христина Неделчева - ръководител на Съюза на екскурзоводите в България, една от трите професионални организации на екскурзоводите, които се готвят за протестни дейности от 1-ви септември.

"Искаме по една работна заплата за всеки от шестте месеца на епидемиологична конюнктура, като осигуровките да бъдат за сметка на страната ", огласи тя настояванията на заетите в сектора и добави, че упорстват още на записаните в бюрата по труда да им се усили правото на паричното обезщетение, а на тези, на които завършва паричното обезщетение, да се удължи изплащането, тъй като, по думите ѝ, те нямат опция да работят до другото лято.

Неделчева уточни, че на срещи с министъра на обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е са били показани тези претенции на сектора. По думите ѝ няма схващане от страна на Министерството на труда и обществената политика.

"Бизнесът се възползва от ограниченията против коронакризата, тъй като тези стратегии са създадени за работодателите, а ние сме наетите лица ", акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР