Традиционните мезета за бира са картофки, крилца, крекери, вурстчета, различни

...
Традиционните мезета за бира са картофки, крилца, крекери, вурстчета, различни
Коментари Харесай

Мезета за бира

Традиционните мезета за бира са картофки, крилца, крекери, вурстчета, разнообразни типове мини-сандвичи. Можете да приготвите сами вкусно мезе за бира.

Такова да вземем за пример са лучените кръгчета, които са невероятни на усет и доста апетитни на тип. Необходими артикули: 1 чаша доматен сок, 1 чаша брашно, половин супена лъжица захар, половин чаена лъжичка куха квас, 1 супена лъжица олио, половин лъжичка сол, млян кориандър и черен пипер на усет, и, естествено, лук. Можете да замените лука с нарязани на кръгчета калмари.

Лукът се нарязва на кръгчета с дебелина към 5 милиметра. Поръсват се със захар и се напръскват с лимонен сок. Ако ще пържите калмари, нарежете ги, поръсете ги с черен пипер и сол.

Пригответе панировка от доматения сок и останалите съставки, като при потребност прибавете брашно, с цел да е гъста панировката като заквасена сметана. Оставете за 40 минути на топло, покрита с забрадка. Загрейте в тиган олио и пържете в него лука и калмарите, авансово топнати в панировката.

Бирата върви с хрускави крутончета. Можете да ги приготвите както от бял, по този начин и от пълнозърнест или ръжен самун. Принципът на приготвянето е идентичен – хлябът се нарязва на кубчета или лентички, напръсква се с олио и се подсушава на 100 градуса във фурната. Можете да ги извършите диетични – без олио. След това се поръсват с разнообразни типове подправки.

 Мезета за бира

Можете също по този начин да ги наръсите с нарязан на доста ситно чесън и настърган кашкавал и с нарязани на ситно магданоз или копър.

Много вкусно мезе за бира са кашкавалените топчета. За приготвянето им са нужни 300 грама кашкавал, 3 белтъка, чесън, черен пипер, късчета бекон – по усет. Освен това са нужни лой за пържене и галета.

Кашкавалът се настъргва на ситното ренде, прибавят се разрушените с щипка сол белтъци, разбъркват се, прибавя се плънка по усет – бекон или различен артикул, и се оформят топчета. Топчетата се овалват в галета и се пържат. Вадят се върху салфетки, с цел да се отцеди непотребната лой.

С помощта на бутер тесто можете да приготвите разнообразни типове мезета за бира. Необходима ви е една опаковка бутер тесто и плънка по желание – кренвирши, колбас, сирене, кашкавал, морски блага.

Бутер тестото се разточва леко и се разрязва на дребни правоъгълници. В тях се поставя дребна плънка, едвам се оформи една хапка, завива се и се пече до златисто в нагрята на 200 градуса фурна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР