Традиционната акция на полицията "Ваканция! Да пазим живота на децата

...
Традиционната акция на полицията "Ваканция! Да пазим живота на децата
Коментари Харесай

Акцията Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! стартира във Видин

Традиционната акция на полицията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! “ стартира във Видин. Стартът е от през днешния ден, 15 юни, и ще продължи до 31 август. През лятната почивка на предходната образователна година при пътнотранспортни катастрофи в област Видин са потърпевши 5 деца - с 14 по-малко от лятото на 2020 година.
"По време на тази акция чиновниците на Областна дирекция на МВР-Видин ще се ангажират с обезпечаване на безвредно лято на децата по отношение на тяхното напредване, тяхното престояване в по-малките обитаеми места при бабите и дядовците. Ние сме подготвени да окажем подпомагане на всяка една институция, която подеме някаква акция за заниманията на децата. Говорим за Регионално ръководство на образованието, неправителствени организации, които се ангажират с разнообразни мероприятия през летния сезон ", изясни началникът на бранш "Пътна полиция " гл. контрольор Владимир Герасимов.
За месеците юли и август са планувани профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижването. Акцент при контролната активност ще бъде подложен върху неправилното придвижване на пешеходци, велосипедисти, водачи на самостоятелни транспортни средства и водачи на двуколесни пътни транспортни средства (в това число и деца-водачи), ръководство на МПС от неправоспособни и от използвали алкохол или опиати.
Другата акция, която ще тече редом с тази, ще бъде "Акция - безвредно лято ", като напъните на екипите от Пътна полиция ще бъдат ориентирани напълно към обезпечаване на безвреден и безпроблемен трафик на жителите на Република България и задграничните жители, които ще идват на почивка и ще имат пъувания в страната ни./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР