То­ва ще по­мог­не на биз­не­са да из­плу­ва, каз­ва кме­тът на

...
То­ва ще по­мог­не на биз­не­са да из­плу­ва, каз­ва кме­тът на
Коментари Харесай

Стар­ти­ра­ме про­ек­ти за над 440 млн.

То­ва ще по­мог­не на биз­не­са да из­плу­ва, каз­ва кме­тът на Плов­див Здрав­ко Ди­мит­ров в особено изявление за ВЕСТНИК " СТАНДАРТ " Плов­див е цен­тър на най-бър­зо раз­ви­ва­ща­та се ин­дус­три­ал­на зо­на, в нея ра­бо­тят над 1500 пред­при­я­тия с над 80 000 ду­ши
 

Здрав­ко Ди­мит­ров е ро­ден на 22 май 1963 година в Плов­див. Сред­но­то си об­ра­зо­ва­ние по­лу­ча­ва в СУ " Ва­сил Лев­ски " - Плов­див. За­вър­шва ПУ " Па­и­сий Хи­лен­дар­ски " ка­то ба­ка­ла­вър по спор­тна пе­да­го­ги­ка. През 2002 година за­щи­та­ва ма­гис­тра­ту­ра по пси­хо­ло­гия, а през 2011 година по  пуб­лич­на ад­ми­нис­тра­ция от­но­во в Плов­див­ския уни­вер­си­тет. До­пъл­ни­тел­но за­вър­шва ма­гис­тра­ту­ра по фи­нан­сов ме­ниджмънт в Сто­пан­ска ака­де­мия " Д. А. Це­нов " в Сви­щов.

Ка­то де­те тре­ни­ра ле­ка ат­ле­ти­ка, само че по-къс­но се на­соч­ва към бас­кет­бо­ла. В пе­ри­о­да 1981 - 1991 година е със­те­за­тел на С­СК " Ака­де­мик Плов­див " и ЦСКА. Учас­твал е в на­ци­о­нал­ния от­бор по бас­кет­бол, но­си­тел на меж­ду­на­род­ни и на­ци­о­нал­ни наг­ра­ди. От 1994 до 2007 година е пре­зи­дент на Бас­кет­бо­лен клуб " Ака­де­мик " - Плов­див. Член е на УС на БФБ и УС на ЛЗД " Со­кол " - Плов­див. Ус­по­ред­но с то­ва се за­ни­ма­ва с час­тен биз­нес. В по­ли­ти­ка­та и уп­рав­ле­ни­е­то вли­за през но­ем­ври 2007. Пе­че­ли ма­жо­ри­тар­ни из­бо­ри за кмет на ра­йон " За­па­ден " в Плов­див с ман­дат 2007 - 2011 година С Ре­ше­ние номер 824 от 14 но­ем­ври 2011 го­ди­на на Ми­нис­тер­ски съ­вет на Ре­пуб­ли­ка Бъл­га­рия с ми­нис­тър-пред­се­да­тел Бой­ко Бо­ри­сов е наз­на­чен за об­лас­тен уп­ра­ви­тел на об­ласт Плов­див. На­ро­ден пред­ста­ви­тел в 42-рото и 43-ото На­род­но съб­ра­ние. Пре­ди да бъ­де из­бран за кмет през но­ем­ври 2019 година е от­но­во об­лас­тен уп­ра­ви­тел на Плов­див. Здрав­ко Ди­мит­ров е се­ме­ен, с две дъ­ще­ри.

 
Бях­ме пър­ва­та об­щи­на с кон­крет­на по­мощ за мал­кия и сре­ден биз­нес, ус­лу­ги­те и твор­чес­ки­те гил­дииДо 31 ав­густ 2020 година ос­во­бож­да­ва­ме от " тро­то­ар­но пра­во " обек­ти­те, ко­и­то бя­ха зат­во­ре­ни за из­вън­ред­но­то по­ло­же­ние1000 лева без­въз­мез­дно в под­кре­па на не­за­ви­си­ми­те плов­див­ски твор­циПлов­див­ска­та об­ра­зо­ва­тел­на сис­те­ма е на­пъл­но ди­ги­та­ли­зи­ра­на
 

- Господин Ди­мит­ров, на 29 юни 2020 година Плов­-див ще бъ­де до­ма­кин на пър­ва­та дис­ку­сия от кам­па­ни­я­та на в. " Стан­дарт " " За­ед­но сре­щу кри­за­та " - " Плов­див сре­щу кри­за­та ". Ед­на от го­ле­ми­те це­ли на фо­ру­ма с учас­ти­е­то на ми­нис­тъ­ра на ико­но­ми­ка­та Емил Ка­ра­ни­ко­лов е в де­бат с биз­не­са да се под­по­мог­не из­гот­вя­не­то на сек­тор­ни и ре­ги­о­нал­ни ана­ли­зи за въз­раж­да­не на ико­но­ми­ка­та след ко­ро­нак­ри­за­та. Как Плов­див пре­ми­на през то­ва из­пи­та­ние?

- Бих ис­кал да поз­дра­вя ор­га­ни­за­то­ри­те за то­зи ва­жен и нав­ре­ме­нен де­бат. На­ше­то пра­ви­тел­ство и дър­жа­ва­та ре­а­ги­ра­ха из­клю­чи­тел­но бър­зо и адек­ват­но по вре­ме на пан­де­ми­я­та от ко­ро­на­ви­рус. Мер­ки­те, ко­и­то взе­ха за за­щи­та здра­ве­то и жи­во­та на граж­да­ни­те, бя­ха ре­ши­тел­ни и ус­пеш­ни. Мно­го нав­ре­мен­ни бя­ха и мер­ки­те за за­щи­та на ра­бот­ни­те мес­та, под­кре­па­та за ин­дус­трия и ус­лу­ги­те. То­ва ни да­ва на­деж­да, че до го­ля­ма сте­пен ще из­бег­нем се­ри­о­зен срив и пан­де­ми­я­та ня­ма да бъ­де на­ча­ло на ико­но­ми­чес­ка кри­за.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР