Този вирус е тунингован, има някакъв лабораторен принос към него,

...
Този вирус е тунингован, има някакъв лабораторен принос към него,
Коментари Харесай

Балтов: Пирогов е пълен за К-19, вирусът - тунингован

Този вирус е модифициран, има някакъв лабораторен принос към него, сподели проф. Асен Балтов

 

Ковид капацинетът на " Пирогов " е напълнен. Спешният център не може да приема повече пациенти. Това разкри шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов пред Нова телевизия. Той посочи, че това е ситуацията от 4 дни и за него РЗИ е известено.

Двойно е нарастването на болните от ковид в " Пирогов " в границите на последната седмица - към този момент са 68 души. Четирима са в реанимация. Те са в тежко положение, интубирани са. Останалите се лекуват в COVID-отделението.

Това е оптималният потенциал на " Пирогов ", изключения вършат няколко кревати в реанимацията, които пазим за тежки случаи, изясни проф. Балтов. Той заяви още, че има и 10 непокътнати кревати за деца. За момента не можем да одобряваме повече пациенти, в случай че не се наложат нови ограничения, които да изискат от нас да увеличим леглата, изясни шефът на Спешния център. Въпреки това продължаваме да одобряваме заболели, тъй като всеки ден изписваме оздравели, сподели още той. Максималният период за престой в болничното заведение е 14 дни.

Проф. Асен Балтов обаче успокои хората, че потенциалът се афишира на стадии. Има подготвени кревати, само че не са включени в деяние. Предстои разкриването на нови кревати за заболели от ковид във всички лечебни заведения. Не мога да си показва по какъв начин една болница със 700 кревати ще отвори единствено 10 за лекуване на Коронавирус, добави той.

Проф. Балтов изрази паниката си за метода на работа на част от сътрудниците си, които не са в Ковид-отделенията. „ Аз съм разтревожен от това по какъв начин сътрудниците ми работят. През последните два месеца всички бяха по-спокойни, всички се отпуснаха. Решиха, че тези неща са минали и че надали не остава някаква опашка. Виждате, че от началото на октомври случаите набъбнаха, само че това не докара до активизиране на всички сътрудници, които работят в системата ”, разяснява професорът. Той напомни, че с изключение на хората с потвърдено позитивни проби, има доста, които не могат да бъдат хванати с тестванията и те са рискови, както за околните си, по този начин и за всички, които работят в лечебните заведения.

Колегите в Коронавирус отделенията са доста по-добре предпазени, до момента в който останалите сътрудници, които работят във всички други елементи и отделения на лечебните заведения, за жалост, са се поотпуснали и не взимат всички нужни ограничения, разяснява проф. Балтов.

Този вирус не е елементарен грип, той не се поддава на нищо, обвързвано с вирусологията. За мен това е един модифициран вирус, има някакъв лабораторен принос към него, сподели проф. Балтов. Въпреки всичко той не счита, че би трябвало да има по-строги ограничения. Просто хората би трябвало да имат самоконтрол, да съблюдават сегашните и да мислят за здравето на себе си и на близките.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР