Този уикенд над 450 деца от Пловдив ще се състезават

...
Този уикенд над 450 деца от Пловдив ще се състезават
Коментари Харесай

Нестле отличава най-добрия училищен футболен отбор в Пловдив

Този уикенд над 450 деца от Пловдив ще се състезават за първото място в шампионата
На 3 и 4 октомври в Пловдив ще се проведат първите за националната стратегия „ Нестле за по-здрави деца “ междуучилищен футболен шампионат и интензивности по зумба и спорт.

В интензивностите ще се включат над 450 деца на възраст от 7 до 12 години от съвсем всички образователни заведения в града. Инициативата цели да стимулира децата към повече спорт и по-активен метод на живот в всекидневието, както и да възпита просвета на уравновесено хранене у малчуганите.

Междуучилищният шампионат ще се организира на територията на Атрим Арена и с изключение на най-хубавият междуучилище футболен тим, ще бъдат отличени и най-хубав нападател, вратар и бранител измежду малчуганите в Пловдив. Паралелно с футболния шампионат всяко желаещо дете ще може да се включи и в заниманията по зумба и спортни интензивности с професионални инструктори, които ще се проведат на територията на СУ „ Христо Г. Данов “ и СОУ „ Св. Седмочисленици “.

„ Програмата „ Нестле за по-здрави деца “ е естественото отражение на задачата ни да допринесем за построяването на едно по-добро бъдеще за нашите деца. Вярваме, че възпитаването на просвета за уравновесено хранене върви ръка за ръка с мотивирането на децата към по-висока физическа интензивност и тъкмо поради това, даже и в интервал на рецесия, стартирахме тази нова самодейност в границите на програмата с концепцията да насърчим дейния метод на живот от ранна детска възраст. Пловдив е един от градовете в страната, в който тази наша задача постоянно е намирала най-вече съидейници. “, показа госпожа Нели Ангелова, Директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Междуучилищният футболен шампионат и интензивностите по зумба и спорт са подкрепени и от редица именити спортисти от Пловдив, измежду които и футболистите на професионалните клубове „ Локомотив “ Пловдив и „ Ботев “ Пловдив, както и волейболистките на ВК „ Марица “. Община Пловдив и Регионално ръководство на образованието – Пловдив са публични сътрудници на самодейността.

„ Спортът и основаването на благоприятни условия за интензивно всекидневие на подрастващите са измежду водещите цели на Община Пловдив, а в тези сложни времена програмата „ Нестле за по-здрави деца “ показва ефикасното партньорство сред локалната администрация и бизнеса в тази посока “, разяснява господин Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив.

При провеждането на междуучилищния футболен шампионат и съпътстващите действия ще бъдат спазени всички рекомендации за сигурност в подтекста на рецесията с COVID-19. Ще бъде разрешено наличието единствено на един родител, а маските в публиката ще бъдат наложителни. Необходимото безвредно разстояние ще бъде обозначено за провеждането на спортните интензивности и тези по зумба.

Повече за програмата „ Нестле за по-здрави деца “:

„ Нестле за по-здрави деца “ е просветителна стратегия, която има за цел да насърчи уравновесеното хранене и дейния метод на живот при децата на възраст сред 3 и 12 години. Програмата започва през 2012 година и се реализира с поддръжката на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални специалисти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 година като добра процедура в областта на просветителните стратегии за уравновесено хранене и физическа интензивност в Европа, „ Нестле за по-здрави деца “ в България става част от Европейския план EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата уголемява своя обсег и влиза в образователните заведения в цялата страна, с цел да усъвършенства питателните и двигателните привички на българските деца. До този момента, просветителното наличие на „ Нестле за по-здрави деца “ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и учебни заведения в цялата страна. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк:.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР