Този трагичен инцидент се случил в индийското село Айнашули. Местните

...
Този трагичен инцидент се случил в индийското село Айнашули. Местните
Коментари Харесай

Слоница отмъстила на жестоки хора за малкото си (видео)

Този драматичен случай се случил в индийското село Айнашули. Местните научили, че наоколо, на едно от пресъхналите езера, ражда слоница и отишли ​​да я видят.

Бебето обаче се родило болнаво и едва – макар всички старания на майката, не можело да стои на краката си. Тълпата следила това шумно, заобикаляйки майката и дребното й и снимайки протичащото се.

Слоницата се пробвала да заведе новороденото в гората, само че ненадейно хората показали неразумна експанзия и почнали да хвърлят камъни по нея и дребното.

Дори в този миг слонът показал самообладание и изначало изплашил нарушителите с тътен. Но това нямало резултат и тогава ядосаната майка почнала да се нахвърля върху агресорите. В резултат един от участниците в бруталната сцена, 27-годишен мъж на име Шайлен, умрял.

Бременността на слоновете е най-дългата измежду бозайниците; продължава от 18 до 22 месеца, макар че плодът е изцяло развъртян до 19 месеца и по-късно единствено се усилва по мярка.

Обикновено женската носи едно малко с тегло към 100 кг на всеки три до четири години. Връзката сред майката и новороденото е доста мощна и също така други женски й оказват помощ в развъждането на бебето. Ето за какво защитният майчински инстинкт при слоновете е на извънредно високо равнище.

Експертите припомнят, че вследствие на обезлесяването слоновете са лишени от нормалните си местообитания и все по-често отиват в жилищата на хората.

Според WWF (Световен фонд за природата) в Индия повече от 100 души умират всяка година при конфликти със слонове, а в международен мащаб тази цифра е към 500.

На собствен ред селяните отмъщават на слоновете, че са унищожили реколтата им. В резултат на тази борба популацията на индийските слонове е понижена от 100 000 индивида в средата на 20 век до 35 000 – 50 000.

А ето и въпросния драматичен случай от индийското село – сниман е на видео.

На фрагментите се вижда по какъв начин слонът пази дребното, до момента в който хората се пробват да се приближат до него.

Смята се, че майката желала да върне дребното назад в гората, само че останала и го пазила, когато то се почувствало зле. Според локалните поданици слонът се опитал да предизвести тълпата да се отдръпне преди офанзивата, като маркирал региона с краката си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР