Този път акцията не беше обявена от Цветанов. Прекалено грандиозна

...
Този път акцията не беше обявена от Цветанов. Прекалено грандиозна
Коментари Харесай

Акция Пречупване, или пир по време на чума

Този път акцията не беше оповестена от Цветанов. Прекалено грандиозна е, по тази причина научихме за нея от устата на Борисов. Наименованието е още веднъж звучно и някак си исторически трагично. Остава да уточнят против кого се организира.

"Искам да ви уверя, че поставяме големи старания и боят по контрабандата освен няма да спре, само че виждате издиханията им и гневната експанзия с жълти, лъжливи и всевъзможни вести. Акцията се споделя "Пречупване " на старите ченгета. Изобщо няма да им се дадем! ", разгласи Борисов при връчването на премиите “Икономика на ярко “ за 2017 година.

Ако не живеехме във времената на празните приказки и подправените вести, бихме подскочили от превъзбуда. Сега обаче с равнодушие реагираха даже петимните за сходни вести политически кореспонденти. Някои даже се объркаха кой кого ще прекършва. Старите ченгета - ГЕРБ, или противоположното. Наложи се от партията да изясняват импровизирано какво е имал поради водачът й. Избраха първия вид - че старите ченгета ще прекършват властта, която не се дава.

Каквото и да напише човек за ченгесарницата България, все ще е малко. Но и ненужно, тъй като какво ли не се изписа. Дори Борисов си оказа помощ с аргумента, че асоциацията с ръководител Васил Велев регистрира изсветляване на стопанската система, без да е близка до държавното управление. “Даже в противен случай! Всеки ден се пускат подправени вести и нали знаете какво написа в "Братя Карамазови " - имаше ли палто този човек, или не “, подсети министър председателят. С добавката, че върне ли се Българска социалистическа партия на власт, контрабандата и сивата стопанска система ще се усилят още веднъж.

За Българска социалистическа партия - ясно. Там нещата заключи преди години Антон Кутев с думите, че социализмът е като СПИН - предава се по завещание и по сексуален път. Корнелия Нинова изригна, че това е нечувано, изиска му главата, само че Кутев и през днешния ден е изтъкнат червен депутатин. Остана годна и тезата им, че Борисов трансформирал политиката в чалга, пък те се хързулнали в опростачването. Остава да зададем въпросите. Да стартираме с тези от въпросния конгрес.

Има ли някой чувството, че стопанската система е съвсем "изсветляла ", а контрабандата гине в последни издихания?! Що за светлина блика от логорейния мрак в обясненията на Менда Стоянова за акциза върху бездимните цигари, на Николина Ангелкова за дюните на "Корал " и за плажните молове в Слънчев бряг, на Ивайло Московски за съсипията в БДЖ, на Румен Порожанов за ограниченията против чумата, на Валентин Радев за нивата на престъпност, на Ревизоро - за горивата?! И т. н. до безспир - във всички браншове, отличаващи се с бушуващ, по израза на настоящ вицепремиер, "отвратителен лобизъм ".

Ще забележим кой кого ще пречупи и кой на кого няма да се даде. Но знаем, че Борисов е 59-и набор и има по-млади ченгета от него. "Не плюй в кладенеца, от който пиеш вода! ", споделя една национална мъдрост. Според друга пък "Този, който те е основал, той ще те унищожи. " А имаме плътното чувство, че в последно време, изключително след края на европредседателството, се лобира и раздава като за последно.

Пък и ние поназнайваме класиката - в "Чумата " Камю твърди, че чумният микроб в никакъв случай не умира, а битката с него съставлява едно безспирно проваляне. И че постоянно съществува заплаха чумата още веднъж да разсъни своите плъхове и да ги изпрати да умрат в някой благополучен град. У нас най-малко от остатък на благополучие не страдаме. Ченгесарските плъхове от дълго време превзеха всяка паланка и гризат наред всяка мръвка по държавния скелет. Понякога - като за последно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР