“Този маратон от предсрочни избори до голяма степен е накарал

...
“Този маратон от предсрочни избори до голяма степен е накарал
Коментари Харесай

Маратонът от избори спря хората да гласуват

“Този маратон от предварителни избори значително е предиздвикал доста хора да не излязат да гласоподават. Това е едно от нещата, от които се притесняваха доста анализатори. Не съм сюрпризиран.

Машините нямат никакво въздействие върху самия избирателен избор. Въпросът дали крайната изборна интензивност ще е по-ниска по отношение на предишния избор, или ще доближи резултата на предходните избори, който беше малко над 40%.

Но когато имаме избори 2 в 1, би трябвало изборната интензивност да е малко по-висока ”, сподели политологът от организация “Галъп Интернешънъл Болкан ” Светлин Тачев на Bulgaria ON AIR.

По думите му тогава също не са се оправдали упованията за изборната интензивност.

“Тя регистрира
най-ниския резултат от 1991 година насам.
Възможно е да отчетем още по-ниска изборна интензивност, в случай че не доближи тази от последните парламентарни избори. Темата за интензивността е една от най-важните в днешния ден. Това е тематиката, която се разясняваше най-вече, тъй като има доста фактори, които въздействат върху нея ”, добави Тачев.

И бе безапелационен, че на нас ни би трябвало постоянна страна, изключително в тази обстановка, в която сме сега.

“Личността стартира да остава на назад във времето и самите личностни конфликти сред самите партии значително отврати хората. А би трябвало да знаем, че малко или доста българите се въздействат не толкоз от самата персона, колкото от партийните пристрастия ”, добави Светлин Тачев.
“Има подобен народ ” и “Български напредък ” не е несъмнено дали влизат в Народното събрание, защото са на ръба.
Много е забавен конфликтът сред Българска социалистическа партия и “Възраждане ” – коя ще мине по-нагоре. Но няма особени изненади. “Възраждане ” съумя да обхване една ниша, която беше оставена свободна, като обере така наречен русофилски избор. Подобни партии набират триумф, когато има боязън у хората ”, счита политологът.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР