Във варненския избирателен район водач по преференции от първата политическа

...
Във варненския избирателен район водач по преференции от първата политическа
Коментари Харесай

Бившата хостеса от ГЕРБ Славена Точева: Водач по преференции във Варненско

Във варненския изборен регион лидер по преференции от първата политическа мощ ГЕРБ още веднъж е някогашната хостеса от нощния клуб “Сенсо ” Славена Точева, излиза наяве от информация в ЦИК при 100% обработени протоколи в секциите във Варна.
Тя единственият кандидат-депутат
във Варна, който пренарежда листата поради огромния си брой преференции – цели 7306. На този декор лидерът на листата Даниел Митов е събрал общо 4139 преференциални гласа. За него обаче се броят и гласовете без преференции и той резервира първа позиция в листата.

Това не е първият път, в който Точева прави сходно разбъркване – на изборите през април 2021 година тя съумя да измести някогашния здравен министър Костадин Ангелов с 6805 преференции.

Славена Точева е непрекъснато наличие в пленарната зала през трите минали къси Народни събрания, само че за сметка на това се изрича рядко и главно по време на парламентарен надзор.
Точева е била съучастник е една дирма с
Дениз Сакаллъ, наследник на някогашния ръководител на ДПС-Варна Ведат Сакаллъ. През 2017 година обаче тя трансферира целия си дял на Сакаллъ.

Кандидат-депутатът на “Демократична България ” Стела Николова, която е на второ място в листата на десните за морската столица, е получила 3077 преференциални гласа. Водачът на листата и съпредседател на Демократична България Атанас Атанасов, е получил едвам 898 гласа. Въпреки това първото място не може да бъде изместено, тъй като към резултата на Атанасов се прибавят и гласовете без преференция.

В листите на “Продължаваме смяната ”, Движение за права и свободи, “Възраждане ” и “Български напредък ” няма разбърквания съгласно преференциалното гласоподаване във Варна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР