Партията на Бойко Борисов спечели изборите, но все още е

...
Партията на Бойко Борисов спечели изборите, но все още е
Коментари Харесай

„Politico“: Едрият бивш бодигард трудно ще състави правителство

Партията на Бойко Борисов завоюва изборите, само че към момента е прекомерно неразбираемо дали някогашният първенец по карате с очернен имидж ще може да сформира държавно управление, отбелязва “Politico ”.

Това бяха четвъртите парламентарни избори в България за 18 месеца и в този момент да образува ръководеща коалиция в един
доста накълцан политически пейзаж.
Необходимостта от сформиране на държавно управление обаче единствено ще бъде усложнена от “токсичната известност ” на някогашния министър-председател, разяснява и напомня митингите против неговото държавно управление през 2020 година

Въпреки постоянно комфортните си връзки с Кремъл и съветски енергийни компании,
едрият някогашен телохранител се пробва да се показа на тези избори като проевропейски надъхан атлантик
отбелязва медията. Тя вижда естествени съдружници на ГЕРБ в останалата на второ място проевропейска и пронатовска коалиция “Продължаваме Промяната ”, водена от някогашния министър председател Кирил Петков, и в антикорупционната групировка “Демократична България ”.
И двете политически сили обаче считат Борисов за въплъщение на проблемите в страната
и е извънредно малко евентуално да се съгласят да работят с ГЕРБ, в случай че той не се отдръпна от политиката.  Ако някогашният министър председател не успее да откри излаз от задънената улица, президентът Румен Радев най-вероятно ще назначи служебно държавно управление до произвеждането на нови предварителни избори след няколко месеца.

Позицията на самия Радев за Русия обаче е считана за двусмислена, отбелязва “Politico ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР