Този филм е като съвременен прочит на приказния сюжет за

...
Този филм е като съвременен прочит на приказния сюжет за
Коментари Харесай

Слушай сърцето си


Този филм е като актуален прочит на приказния сюжет за младите влюбени и злата магьосница. Но до един миг. След това, макар някои свои недостатъци, е нещо повече…

Дани (Кент Моран) е млад, хубав, доблестен и надарен. Работи като келнер в дребен нюйоркски ресторант. Всеки ден си купува вестник от един скитник – точно от него, тъй като, вместо да проси на улицата, индивидът си е намерил заслужен метод за прехранване. Спестявайки за звукозаписна техника втора ръка, Дани мечтае да запише своя ария. Желанието му е не той да стане прочут. Мечтае песните му да бъдат известни и всяка вечер след работа се упражнява на пианото в ресторанта. Музиката е мощна. Една ария може да промени настроението ти, да провокира спомен. Една ария може да промени целия ти живот. Дани се среща с Ариана (Алексия Расмусен) – чаровно момиче, изгубило слуха си като дете. Ариана е като птичка в златна клетка. Не й липсва нищо с изключение на свободата, ограбена от личната й майка (Сибил Шепърд), която даже не й е разрешила да научи езика на жестовете, а по-късно, скрито от щерка си, отхвърля интервенция за слагане на слухов уред. Голямата фантазия на Ариана е да учи в музикално учебно заведение, само че, откогато се помни, й е повтаряно, че това е невероятно и неуместно. Дани се влюбва от пръв взор в момичето и нищо не е в положение да го разколебае: " Няма да се откажа от нещо красиво единствено тъй като може да е мъчно. "

Когато майката на Ариана схваща за връзката й с Дани, прави всичко допустимо, с цел да ги раздели. След голям брой премеждия въпреки всичко Ариана съумява да се изтръгне от. И таман сме се успокоили, че всичко си идва на мястото, защото приказният сюжет е стигнал досега " и заживели щастливо... ", ни зашлевява обратът във кино лентата.

Дани е диагностициран с рак – има недоброкачествен израстък в мозъка. Майка му е умряла с такава диагноза. Ариана и най-хубавият другар на Дани минават дружно с него през пъкъла на химиотерапията. Дани убеждава Ариана да се подложи на интервенцията за слухов уред. С помощта на приятеля си излиза от болничното заведение, с цел да подари на вестникаря скитник спестените за звукозаписна техника 500 $. Приятелят му през това време купува техниката и Дани съумява да запише песента Listen to Your Heart на диск, предопределен за Ариана, когато тя излезе от интервенция. Ариана не го вижда жив повече. Когато пристигна скръбта, какво ти остава? Да потънеш и да се изгубиш там някъде или да я изживееш и да продължиш напред. Именно поради другарството и и фантазията, приемането и прошката, волята и силата да надмогнеш всичко, в това число себе си,. От една по-висока вероятност филмът даже има хепиенд. Напълно съм уверена, че всеки, който срещаме по пътя си, е тук с причина. В тази връзка, Дани е извършил задачата си – с помощта на него Ариана заживява нов пълностоен живот. А той... думите му при един от последните им диалози в болничното заведение са красноречиви: " Знаеш ли, аз съм най-щастливият човек на света. Колко души могат да се похвалят, че са срещнали същинската обич? Че са разкрили любовта на живота си? ". Освен това е записал ария и ще продължи да живее посредством музиката си.

Във кино лентата има няколко доста въздействащи момента, като един от тях несъмнено е първата разходка на Ариана след скръбта, когато тя към този момент може да чува и когато, устремена към фантазията си, изживява всеки един тон и звук на огромния град като вълнуващо премеждие.

Кент Моран е сценарист на кино лентата, както и създател и реализатор на саундтрака. Филмът е отдаден на Никол Дуайър, негова племенница, умряла от рак на 18-годишна възраст.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР