Този десерт от елда почиства кръвоносните съдове от холестерола Предлагаме

...
Този десерт от елда почиства кръвоносните съдове от холестерола Предлагаме
Коментари Харесай

Този десерт от елда почиства кръвоносните съдове от холестерола

Този десерт от елда почиства кръвоносните съдове от холестерола

Предлагаме ви да опитате рецептата за този десерт, чиято съществена съставна част е елдата. Освен че е апетитен, той е и доста потребен. Особено целесъобразен е за тези, които имат невисок хемоглобин и са предразположени към анемия.

Каква е изгодата от този десерт:
Елдата в действителност покачва концентрацията на хемоглобина, както и равнището на аскорбиновата и фолиевата киселини, които обезпечават добра всмукване на желязото и разреждат кръвта.

Поради неповторимия си състав, този десерт въздейства удобно на процеса на кръвообращението, почиства кръвоносните съдове от холестеролни плаки, поддържа равнището на захарта обикновено и защищава цялата сърдечно-съдова система.

Лекарите споделят, че постоянната консумация на здравословни ястия от зърнени култури задейства производството на червени кръвни кафези. Ще забележите, че заради това, вашето психо-емоционално положение ще се усъвършенства, външният ви тип ще се усъвършенства, изключително ще ви зарадва положението на кожата.

Флавоноидите, съдържащи се в десерта, предотвратяват растежа на злокачествени тумори.

Ето тази прелестна рецепта:
Смелете 1 чаша елда в кафемелачка. Отделно смелете 1/3 чаша ленено семе – залейте ги в чаша със 7 супени лъжици вода.

Можете да добавите 200 грама фурми, като преди този момент отстраните семките (или ги купете без семки), също накиснете във вода за един час. След това накиснатите фурми, смляната елда и лененото семе се смесват и разрушават с миксер до приемането на еднородна примес. Добавете няколко лъжици какао на прахуляк, сол и мед на усет.

По избор, можете да добавите в “тестото ” малко ванилия. Оставете да престои, а по-късно използвайте транспарантно фолио и навийте под формата на салам. Съхранявайте в хладилника – нарежете на кръгчета и се насладете на усета.

Допълнителен усет на десерта ще придадат орехите, които са и доста потребни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР