Toyota, като партньор за мобилност на Международния олимпийски комитет (МОК)

...
Toyota, като партньор за мобилност на Международния олимпийски комитет (МОК)
Коментари Харесай

Toyota за параолимпиадата в Париж 2024 г

Toyota, като сътрудник за подвижност на Международния олимпийски комитет (МОК) и Международния параолимпийски комитет (IPC), показа две всеобхватни решения за подвижност за Париж 2024 година

Напълно електрическото транспортно средство за транспорт на пасажери APM (Accessible People Mover) с пробег от 100 километра и оптималната скорост от 20 км/ч е създадено, с цел да поддържа хората мобилни в по този начин наречената последна миля. По време на Олимпийските и Параолимпийските игри Toyota ще разположи 250 от тези транспортни средства с нулеви излъчвания в поддръжка на спортисти, публични лица, доброволци и фенове с физически ограничавания или компликации при вървене. APM е създаден в Белгия от Toyota Motor Europe (TME) и се създава в Португалия от Toyota Caetano. Производството стартира през февруари 2024 година

Toyota също създаде тъй наречените e-puller дружно със стартъпа за подвижност Klaxon, който трансформира класическа инвалидна количка в решение за подвижност с акумулатори. Австрийската компания е профилирана в създаването на помощни средства за ползватели на инвалидни колички, които разрешават елементарно и без значение напредване.

50 e-Pullers ще са налични в Параолимпийското село. Те могат да се резервират посредством приложението Kinto Mobility и да се употребяват в селото със скорост от 6-8 км/ч и обсег от 25 километра. На церемонията по откриването на Параолимпийските игри 150 е-пулери с оптималната скорост 3-4 км/ч ще бъдат разполагаем на спортисти и публични лица.

По време на Олимпийските и Параолимпийските игри всички транспортни средства, както пътнически, по този начин и други решения за подвижност, ще имат особено планиран дизайн, с цел да подчертаят партньорството сред Toyota и Международния олимпийски и параолимпийски комитет. Всички разнообразни технологии, употребявани в игрите, получават специфична цветова скица.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР