Предвид, че кметът на Разлог Красимир Герчев е от ветераните

...
Предвид, че кметът на Разлог Красимир Герчев е от ветераните
Коментари Харесай

Кмет или търговец е кметът на Разлог?

Предвид, че кметът на Разлог Красимир Герчев е от ветераните в политиката и кара четвърти мандат на този пост, евентуално е наясно с всички условия към един градски властник. Несъмнено е наясно, че градоначалникът не може да върти търговийка и не може да се подвизава в частни компании. Търговският указател удостоверява, че Герчев е безупречен – той прецизно се отдръпнал от компаниите си още преди години.

  

При 4 мандата власт обаче няма метод да не е завъдил и бдителни жители. Та тези жители забелязали, че в постройка, за която цялостен Разлог знае, че е негова и се намира на ул. „ Христо Ботев “ 64 има построена фотоволтаична система. Токът, споделят осведомени, се продава на „ Електрохолд Продажби ": И по този начин поражда забавен проблем – търговец ли е кметът Герчев, откакто на покрива му се добива и продава зелена сила?

 

„ Тази активност продължава във времето, тя е за да се получава непрекъснат приход и по тази причина е стопанска активност, приравнена на комерсиална “ споделят будните жители. На собствен ред адвокати прецизират, че Красимир Герчев на никое място не е заявил, че има слънчев парк, че продава електричество, само че, по този начин или другояче, е налице договорка. Независимо дали присъединяване на кмета в нея е декларирано, безапелационни са осведомени, базирайки се обстойно и нашироко на законите в Европейски Съюз.

Според тях въпросът може да се реши само от способените органи, които би трябвало да създадат инспекция.

 

При нея ще се изискат съответните документи и по този начин ще бъдат дадени отговори на въпросите, кой е построил фотоволтаична централа на покрива на постройката и кой е сключил контракта с „ Електрохолд Продажби “.

 

Издигнатият от ГЕРБ Красимир Герчев кметува още от 2009 година На последните избори обаче локалните гербери не са на едно мнение за него, явява се мощна съпротива, само че от партийната централа, на ГЕРБ въпреки всичко му удрят едно рамо. А той печели кметското кресло с 560 гласа, през октомври 2023 година

 

Само няколко месеца по-рано, през март, Върховният административен съд отстранява Герчев поради спор на ползи. Причината е, че самичък се е назначил за началник на европроект за ремонт на професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в Разлог и по тази причина получил 8000 лв.. Неговата защитна версия е, че е станала техническа неточност. Докато го проверяват, подарява скандалните 8 бона на болничното заведение и църквата в града. Само че висшите магистрати го вадят от кабинета.

 

ГЕРБ-ери от обкръжението на Герчев честват следващото му преизбиране 

По същото време против несменяемия кмет има и 4 следствия в прокуратурата в Благоевград за корист със служебно състояние и пари в изключително огромни размери. 

С делата се занимава Окръжният следствен отдел, само че няма изясненост до каква степен са разплетени.

 

Най-голямата сума в тях е 3,6 млн. лв. и е обвързвана с създаване на Регионално хранилище в Разлог. Герчев подписвал и разплащал неведнъж едни и същи по тип строителни работи, споделят осведомени.

По техни думи той подправял подписи на свои подчинени в кметството, които най-категорично отказвали да сложат параф под протоколите.

Заради това се наложило да бъдат разпитани много от подчинените му.

 

Второто следствие е за корист с 300 000 лв. като паралелно с Герчев в тази история от 2019 година е забъркан и неговият кумец Захари Беличенов – началник на локалния футболен тим „ Пирин-Разлог “. Далаверата е неповторимо нагла. Кметът сключил контракт с клуба и по този начин през идващите 5 години по стълбовете на уличното осветяване трябвало да се слагат рекламни пана на тима. Наемът, който ФК „ Пирин-Разлог ” трябвало да заплаща на общината, е 1728 лв. на година, т.е. неповторимите 2,25 лв. на месец. На собствен ред Захари Беличенов преотдал пилоните, само че към този момент против наем от 60 000 лева на година, макар че няма никакво право да прави сходни покупко-продажби

 

Според следствието за 5 години Захари Беличенов платил на кметството 8640 лева, а прибрал от стълбовете 300 хиляди лв.. Третото следствие е за спомагателни възнаграждения, които Герчев си изплатил за времето от 2015 до 2021 година По закон заплатата на кмета, както и бонусите към нея се дефинират от общинския съвет. Само че при инспекция в Разлог се оказало, че в локалния общински съвет не са внасяни за разглеждане оферти за спомагателни пари на кмета. Герчев обаче постоянно се самонаграждавал.

 

Води се и още едно следствие, като то е за общинска земя, отдадена чартърен на предприемача Пламен Хаджиев. С анекси към контракта цената била понижена и по този начин станала близо 7096 по-ниска от тази, която плащали другите арендатори. Запознати напомнят, че преди да се гмурне в мътните води на политиката, Красимир Герчев се подвизавал в митницата в Благоевград. Те  удостоверяват, че тогава бил отхвърлен от работа, само че това очевидно не е спънка да бъде преизбиран в Разлог.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Красимир Герчев Разлог кмет „ Електрохолд Продажби “ Захари Беличенов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР