Toyota изтегля глобално своя електрически кросоувър SUV 2023 bZ4X, по-малко

...
Toyota изтегля глобално своя електрически кросоувър SUV 2023 bZ4X, по-малко
Коментари Харесай

Toyota изтегля свой електрически кросоувър заради проблеми с окачването

Toyota изтегля световно своя електрически кросоувър SUV 2023 bZ4X, по-малко от два месеца след излизането на автомобила. Автомобилният производител оповестява, че болтовете на главината на колелото могат да се разхлабят по време на шофиране, което може да докара до обособяване на цялото колело. Естествено, Toyota предизвестява притежателите да не карат колите си, до момента в който казусът не бъде отхвърлен.

Изтеглянето съставлява крах за най-големия авто производител в света, който се ангажира да похарчи 17,6 милиарда $ за стартирането на 30 акумулаторни електрически модела до 2030 година bZ4X, който стартира доставките на клиенти преди по-малко от два месеца, се преглежда като заключителен щрих в закъснелия опит на Toyota да премине към електрически транспортни средства.

От Toyota акцентират, че повода за хлабавите болтове на главината към момента се проверява. Сред 2700 транспортни средства, подлежащи на евакуиране, 2200 са били предопределени за Европа, 280 за Северна Америка, 110 за Япония и 60 за останалата част от Азия. Повечето от транспортните средства не са доставени на потребителите.

bZ4X е най-новият електрически автомобил, който е бил изтеглен, макар че спрямо останалите изтеглени марки, този проблем наподобява, е един от най-сериозните. Ford изтегли предходната седмица 49 000 джипове Mustang Mach-E, само че настоя, че казусът може да бъде отхвърлен посредством актуализация на софтуера по въздуха. Други EV също бяха изтеглени заради разнообразни софтуерни неточности и други незначителни проблеми.

Изтеглянето идва в миг, когато търсенето на електрически транспортни средства непрестанно нараства, поради възходящите цени на бензина и възходящия брой модели, налични за закупуване. Tesla продължава да господства на пазара, само че и други автомобилни производители набират позиции с стартирането на кросоувъри от междинен клас и първокласни транспортни средства. Цените също се повишават, с помощта на инфлацията, огромното търсене и възходящата цена на основни материали, като минералите, които се състоят от литиево-йонни акумулатори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР