Той ще участва в 77-ата сесия на Общото събрание на

...
Той ще участва в 77-ата сесия на Общото събрание на
Коментари Харесай

Въпреки санкциите: САЩ издадоха виза на Лавров


Той ще взе участие в 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации

Руският външен министър Сергей Лавров и членовете на съветската делегация на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации (ОС на ООН) са получили през днешния ден американски визи за пътешестване до Ню Йорк, където се намира централата на международната организация. Това оповестиха пред ТАСС от съветското външно министерство. Това се случи, макар че първият посланик на Москва е в санкционните описи на Съединени американски щати и Европейски Съюз.

77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации се открива през днешния ден. В главното събитие на високо ниво (20-26 септември) ще вземат участие държавни, държавни ръководители и външни министри от разнообразни страни, осведоми „ Фокус “.

По-рано от съветското Министерство на външните работи обявиха, че американската страна без причина забавя процеса на издаване на визи на членовете на съветската делегация в Общото заседание на Организация на обединените нации, макар че документите са подадени авансово.

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на Сергей Лавров, както и на президента Владимир Путин, още на 25 февруари, ден след началото на съветската военна инвазия в Украйна.

Тогава от ведомството написаха, че „ президентът Путин и министър Лавров са директно виновни за не предизвиканото и нелегално навлизане на Русия в Украйна, демократична и суверенна страна “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР