Около 150 000 руски военни са загинали от началото на

...
Около 150 000 руски военни са загинали от началото на
Коментари Харесай

Френски министър: Около 150 000 руски войници са загинали в Украйна

Около 150 000 съветски военни са починали от началото на нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година съгласно изчисленията на Франция. Това съобщи френският министър на външните работи Стефан Сежурне в изявление за съветския вестник " Новая газета ".

" Военният неуспех на Русия е към този момент факт. Оценяваме на 500 000 съветските военни загуби , включително 150 000 починали ", сподели Сежурне. " И за какво е всичко това? Отговорът е от две думи: за нищо ", добави той.

Френските данни се разграничават малко от информацията на украинския президент Володимир Зеленски, който сподели през февруари, че Русия е изгубила 180 000 бойци . Англия счита, че към 450 000 съветски военни са били убити или ранени в Украйна.

Москва не дава никаква информация за жертвите в своите редици. Украинската войска, която също не оповестява такива данни, е в отбранителна позиция след неуспеха на огромната ѝ контраатака предишното лято, отбелязва Агенция Франс Прес. Русия взе самодейността, изправена против зложелател, който изпитва усложнения да набере нови бойци в редиците си се сблъсква с казуса със забавената военна помощ от Запада, прибавя организацията.

Подновяването на американската военна помощ след одобряването в края на април на проект за 61 милиарда $ за Украйна, се чака да разреши на Киев да консолидира силите си и да се опита да стабилизира ситуацията на фронта, изключително към източните градове Часов Яр и Авдеевка, отбелязва Агенция Франс Прес.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР