Той ще осъществява връзките и координацията между тях, ЕП и

...
Той ще осъществява връзките и координацията между тях, ЕП и
Коментари Харесай

Цветанов с функция във всички парламенти на ЕС

Той ще реализира връзките и координацията сред тях, Екологичен потенциал и Европол по всички тематики от общ интерес Председателят на парламентарната комисия по сигурност и началник на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов стана първият човек, определен да координира връзката сред Европейския парламент (ЕП), националните парламенти на страните членки и Европол.

Като подобен той влиза в управителния съвет на службата. До момента такава служба не е имало, обясниха пред “24 часа” от Брюксел. Впечатлени от дипломатичността, с която Цветанов обезпечи единна позиция на всички страни членки по разпоредбите за парламентарен надзор над Европол по време на конгрес в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в организацията решили, че ще е от изгода да ангажират за непрекъснато водача на парламентарната група на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър от първия кабинет на Бойко Борисов.

Преди събранието на най-високо ниво в НДК запаси към плана имаха 9 страни членки. Никой от гостите участници във форума, не възлагал очаквания, че разпоредбите за взаимен парламентарен надзор над активността на Европол изобщо може да бъдат признати.

Цветанов обаче не се отказал да договаря - страна по страна, в това число до късно вечерта преди срещата, когато участниците към този момент кацали и се отправяли към хотелите си за форума рано на идващия ден. И напълно ненадейно още с откриването му сутринта на 19 март в залата се разнесе мълвата, че консенсус е бил реализиран.

Впечатлен остана даже ръководителят на отрасловата комисия ЛИБЕ на Европарламента (по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи) - англичанинът Клод Мораес. А участниците в срещата на върха на Европол нарекоха компромиса “исторически”.

Тогава на шефа на вътрешната комисия на българския парламент благодариха и към този момент някогашният шеф на Европол Роб Уейнрайт, и настоящият Катрин де Бол, която пое поста на 1 май. Дейността на Цветанов към Европол, въпреки и структурирана като непрекъсната позиция, ще е безплатна.

На него ще се разчита за координацията и връзките сред националните парламенти и Екологичен потенциал по всички основни тематики, засягащи сигурността на общността. Цветан Цветанов и шефът на комисия ЛИБЕ в Екологичен потенциал Клод Мораес по време на форума на върха на Европол на 19 март в София, на който бе реализиран компромис, избран като исторически.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР