Той ще бъде представляван от външния министър Сергей ЛавровРуският президент

...
Той ще бъде представляван от външния министър Сергей ЛавровРуският президент
Коментари Харесай

Путин няма да присъства на срещата на върха на Г-20 в Бали

Той ще бъде представляван от външния министър Сергей Лавров

Руският президент Владимир Путин няма да участва на форума идната седмица на водачите от Групата на 20-те най-големи международни стопански системи (Г-20) в Бали, заяви пред индонезийски държавен представител.

Руският водач ще бъде представляван от външния министър Сергей Лавров. Въпреки това се чака Путин да се включи в една от срещите по видеоконферентна връзка, добави държавният представител.

Като хазаин на Г-20 Индонезия устоя на натиска на западните страни и Киев поради войната в Украйна да отдръпна поканата към Путин за присъединяване в лидерския конгрес и да изгони Русия от Г-20. Джакарта съобщи, че няма пълномощията да направи сходно нещо, без за това да има консенсус измежду страните от групата.

В изявление за " Файненшъл таймс " индонезийският президент Джоко Видодо съобщи, че Русия е добре пристигнала на срещата, за която индонезийският държавен глава изрази опасения, че ще бъде засенчена от " много тревожното " повишаване на напрежението в интернационалните връзки.

" Групата на 20-те не е замислена като политически конгрес. Тя е замислена като конгрес, отдаден на стопанската система и развиването ", уточни той.

Индонезия предложения и украинския президент Володимир Зеленски, само че той разгласи, че няма да взе участие, в случай че Путин е там. Очаква се украинският държавен глава да се включи във форума по видеоконферентна връзка.

В срещата на върха на Г-20 се чака да вземат участие още редица международни водачи, измежду които президентите на Съединени американски щати и Китай Джо Байдън и Си Цзинпин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР