Той ръководеше компанията в най-силния й периодПол Отелини напусна света

...
Той ръководеше компанията в най-силния й периодПол Отелини напусна света
Коментари Харесай

Почина бившият CEO на Intel Пол Отелини

Той ръководеше компанията в най-силния й интервал

Пол Отелини напусна света в понеделник, 2 октомври, на 66 години (снимка: Intel)

На 66 години умря Пол Отелини, основен изпълнителен шеф на Intel в интервала от 2005 до 2013 година, заяви през вчерашния ден процесорният колос от Санта Клара, Калифорния. Причините за гибелта на Отелини не бяха разкрити.

Пол Отелини е роден на 12 октомври 1950 година в Сан Франциско. В далечната 1972 година той се дипломира като бакалавър по стопанска система, а две години по-късно приключва магистратура по бизнес администрация в Калифорнийски университет, Бъркли.

Отелини постъпва на работа в Intel през 1990 година, а 15 години по-късно – през 2005-та става петият CEO на процесорния исполин. Той бе един от най-изявените индустриални водачи. Под негово управление Intel реализира за 9 години доходи, по-големи в сравнение с за 45 години битие преди този момент.
още по тематиката
Пол живя със брачната половинка си Санди, от която има наследник Патрик и щерка Алексис, в продължение на 30 години. След пенсионирането си през 2013 година, Отелини се посвети на попечителство на младежи и занимания с благотворителни начинания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР