Той продължава да циркулира и крие рискове, заяви главният държавен

...
Той продължава да циркулира и крие рискове, заяви главният държавен
Коментари Харесай

Кунчев: Още се чудим как точно се предава вирусът

Той продължава да циркулира и крие опасности, съобщи основният държавен здравен контрольор

„ Вирусът продължава да циркулира и крие опасности. Последните 2 седмици демонстрираха, че удря там, където не се съблюдават разпоредбите ”, съобщи доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор в изявление за Нова телевизия.

„ Продължаваме да се чудим по какъв начин тъкмо се предава вирусът. В едно семейство един инфектиран и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкоз хора ”, разяснява доцент Кунчев.

„ Изведнъж взехме решение, че казусът е приключил, слагаме точка, тръгваме на море. За страдание не е по този начин ”, разяснява още той.

Доц. Кунчев изясни, че не повече от 20% от инфектираните влизат в болница и не повече от 4-5% имат потребност от интензивни грижи.

„ Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане ”, съобщи доцент Кунчев.

300 лв. ще е санкцията на премиера за това, че не беше с маска в Рилския манастир. Ще бъдат санкционирани и кореспонденти, и оператори, които не са спазили разпоредбите, безапелационен е доцент Кунчев.

Предписания са изпратени и на Народното събрание, тъй като там също разпоредбите не се спазвали напълно прецизно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР