...той овладя умението да говори, без да се слуша какво

...
...той овладя умението да говори, без да се слуша какво
Коментари Харесай

Не всяка сива маса има нещо общо с мозъка

„...той овладя умеенето да приказва, без да се слуша
какво споделя, и усвои до съвършенство изкуството да бъде неспособен за нищо “.
Волтер
 
За някои хора това е огромно благополучие – че не се чуват какво приказват. Представяте ли си да се чуят?! Може да се стигне даже и до самоубийство в някои крайни случаи, като Данаил Кирилов да вземем за пример. При него словото постоянно прави байпас на разсъдъка и единственото избавление е в това, че разсъдъкът въобще не научава за словото.
Реших да драсна два-три реда за него, въпреки че нямам какво ново да ви кажа. Освен да ви обърна внимание на следващата му блестяща мисъл, която да си запишете в лексикона. Ако съумеете да я запомните, с нея можете да постигнете доста неща. Можете да вкарате в сериозен размисъл всеки, чието IQ е над 100 (средният за българите). Можете и ново гадже да си хванете даже.
Последния път, когато ви занимавах с него, беше във връзка популярното му изречение " Никак правно точно не е синтактичното пояснение на морфемите. " Ако е изречение, де. Поставям това под подозрение, тъй като изречение имаме тогава, когато скупчването на думи носи някакъв смисъл. При Кирилов това не постоянно е по този начин. Ето тия дни рекъл: " Към момента ние сме в размера, в който страната би могла да се отклони без да нарушава тези права. Към момента не сме в съществено отклоняване, в сериозна непропорционална диспропорционалност по отношение на тази обстановка на изключителното състояние. "
Това не е просто новият Цветанов! Това не е просто негов заслужен заместител! Това е предстоящ първенец!
„ Непропорционална диспропорционалност “!
Равнис! Мирно!
Първото значение на думата „ диспропорционалност “ е „ липса на пропорция. И тогава излиза, че е рекъл: Към момента не сме в сериозна непропорционална липса на пропорция...
Еволюцията засрамена се скрива зад ъгъла.
Е по какъв начин, кажете ми, да повярваме, че господин министърът е наясно защо става дума, когато приказва за дерогация на нотификация на спогодба?! ( " Евентуално за нотификация с разновидности вероятно за дерогация "...)
Не, ще си остана с запаси и по отношение на проучването на практиката на Европейския съд и направения в министерството на правораздаването „ сериозен, акуратен, изчерпателен “ разбор.
" Консолидирахме се, че не се нарушават три, четири или пет неосновни права, а бихме могли да имаме терзание, че би могло да има отрицателна реакция вероятно за правото на напредване, само че то не е главно право. "
Консолидирахме се!
Знаете ли, считам към този момент да не споделям „ не съм единомислещ “, а „ не съм консолидиран “. Как мислите, дали ще бъда свестен?
Аристотел твърдял, че мозъкът съществува само, с цел да охлажда кръвта и не е обвързван с процеса на мисленето. Някои срещи с хора и мисли ме карат да мисля, че е прав. Каквото и да е това сивото в главата на министър Кирилов, то не постоянно служи за мислене. Всъщност, моят настолен другар Станислав Лец твърди, че „ не всяка сива маса има нещо общо с мозъка “.
Когато приказваме за министър Кирилов, има и друга догадка. Хора, които са го доближавали, споделят, че, като седиш покрай него, усещаш течението, което става в неговата интерналност.
Сигурно при всяка опция си задавате въпроса по какъв начин може тъкмо той да е министър и то на правораздаването! Ако питате него, това се дължи на неговите старания, качества, знания. Както биха се изразили психолозите, той има вътрешен локус на контрола. Но, в случай че питате мен, тук имаме типичен външен локус на контрола. Станало е по наложителност, като правилото на вербуване на водачи измежду ослепените самуилови войни.
Но това е изборът. По върховете на страната изпълзяха екземпляри, които биха изглеждали обикновено единствено на мястото на изгубеното звено сред ардипитекус рамидус и австралопитекус афаренсис...
Четете, братя, четете! Сега най-малко имате време. Четете, с цел да не наподобявате на тях. Защото както въздухът и слънцето са нужни за всяко живо създание, по този начин и книгата е нужна за всяко сиво вещество.
Някога Мартин Лутер назовава откритието на Гутенберг " най-висшия Божи акт на снизхождение ". От откриването на пресата все по-големи публични пластове получават достъп до познание. Кой да допусне, че и противоположния развой е вероятен?!
И знаете ли какво? Главният проблем не е в това, че през днешния ден живеем зле. А в това, че на следващия ден ще живеем още по-зле.
 
Автор: Тони Филипов, доктор, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР