Той обясни, че като се махнат пазарните механизми, разпределението става

...
Той обясни, че като се махнат пазарните механизми, разпределението става
Коментари Харесай

Може да се окаже, че всички българи ще плащат тока на бизнеса, предупреди икономист

Той изясни, че като се махнат пазарните механизми, разпределението става по убеждение на Министерство на финансите и на политическите сили:

„ В България има много ниска доза доверие, че това систематизиране ще бъде независимо. Това беше маркирано от министъра на енергетиката, че би трябвало да се внимава някои компании да не завоюват, като им се надплати потреблението на електрическа енергия “.

Руслан Стефанов заключи, че става дума за едни големи средства, които се преразпределят по дискреционен метод, а постоянно при такова систематизиране има доста висок риск да се злоупотреби.

„ Основният проблем е, че има съществено повишение в интернационален проект на цените на енергоносителите и ние не можем с наши ограничения да създадем друго, с изключение на да компенсираме хората и компаниите. Това става за сметка на нашите налози и на дългово задължение, което страната ще поеме. Съответно - едни ще са печеливши, а други – губещи “, посочи специалистът.

„ Не бих бил оптимист, че за няколко месеца ще бъде довършена газовата връзка с Гърция “, добави Стефанов и акцентира, че за нереализирането на плана до момента повода е в ползи на Русия, които се разиграват в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР