Той настоя и за закриване на цялата комисия Депутатът Иво

...
Той настоя и за закриване на цялата комисия Депутатът Иво
Коментари Харесай

Депутат от ИТН поиска оставка на Христо Иванов като председател на комисията за конституционни промени

Той настоя и за закриване на цялата комисия
Депутатът Иво Атанасов от Има Такъв Народ изиска оставката на водача на Демократична България Христо Иванов като ръководител на краткотрайната комисия в Народното събрание, която би трябвало да изготви конституционни промени.

„ На 3 февруари гласувахме краткотрайна комисия за конституционни промени. От информация на уеб страницата на Народното събрание и от диалози с сътрудници депутати - тази комисия не е провела нито едно съвещание “, аргументира се Атанасов. Той не е убеден, че ръководителят на комисията има предпочитание за конституционни промени и подлага на критика желанието му да рестартира активността на комисията.

„ Не може да се рестартира активността на нещо, което не е стартирало. Ако има поради рестартиране на промените, които той направи като правосъден министър и вследствие на тези промени в този момент сме сложени в патовата обстановка да се молим на Гешев да напусне поста си, това не е вярно и не е в полза на жителите “, обърна се Атанасов към шефа на Народното събрание Никола Минчев.

В отговор Христо Иванов разгласи, че с удоволствие ще си връчи оставката.

„ Както споделих и преди, пробвах да намеря метод да осъществим истинският план на тази комисия. В нея би трябвало да се включат и представители на опозицията, с цел да може тя да е неутрално място за разговор. Политическите органи на обединението би трябвало да решат дали има потребност от такива опити. Иначе аз ще бъда доста удовлетворен Има Такъв Народ да закрие комисията “, отвърна Христо Иванов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР